Utazás

Drasztikusan átalakul a magyarok kedvenc bevásárlóutcája

Jócskán megváltozik a bécsi Mariahilfer Straße arca. Miután nemrégiben átadták az utca nagy részét a gyalogosforgalomnak, most megváltoztatják a burkolatot is.

Aszfalt helyett térkővel borítják be a Mariahilfer Straße 2,3 km hosszú szakaszát, melyet augusztusban részben átadtak a gyalogosforgalomnak. Két szakasz úgynevezett találkozási zónaként működik, amit gyalogosok, autósok és kerékpárosok egyaránt használhatnak. Ezeken a részeken az autósok legfeljebb 20 km/h sebességgel, a kerékpárosok pedig csak gyalogtempóban haladhatnak, és különösen oda kell figyelniük a járókelőkre. Erre több molinó és tábla is figyelmezteti őket.

Drasztikusan átalakul a magyarok kedvenc bevásárlóutcája

Az eddigi tapasztalatok szerint a gyalogosok az aszfaltburkolat látványát túlságosan az autóforgalomhoz kötik. Ezért a bécsi Városháza szeretné átalakítani az utcaképet is. Nemcsak térkő elhelyezését, hanem az út és a járda közti szintkülönbség megszüntetését is tervezik. A jövőben több utcabútor és akár trambulinok is várhatják majd a járókelőket.

Forrás: ComPRess Budapest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top