Utazás

Válasz a magyarokra kiakadt turistának

Kemény szavakkal illeti Magyarországot a külföldön népszerű The Backpackers turisztikai oldalon egy amerikai turista. Rossz élményeit a magyar emberek barátságtalanságára és a külföldiek lehúzására alapozta. A legtöbben azonban visszaszóltak az úrnak.

Az amerikai srác sztorija röviden annyi, hogy 4 napot töltött a fővárosban, egy este három, itt megismert amerikaival együtt bulizni indult, majd egy sztriptízbárba csábították őket. Ott 215 ezer forintot szerettek volna velük kifizettetni. Az író szerint nem akarták elengedni őket, amíg ki nem egyenlítik az irreális számlát. A rendőrök barátságtalanul és tehetetlenül álltak az incidens előtt, majd azt javasolták neki, hogy hagyja el az országot.

Európa legnyomorultabb országa, Magyarország

Köztudott, hogy a belvárosban vannak olyan bárok, amelyek a külföldiek lehúzásából próbálnak fent maradni, és ezek többségével szemben a rendőrség sem tud fellépni. Ezeket az Amerikai Nagykövetség oldalán is listázzák, ennyiben tehát valós problémába futott bele az amerikai társaság.

Átesett a ló túloldalára

A kíméletlen írás nagy visszhangot keltett, és gyorsan elterjedt a magyar oldalakon is, és nagy felháborodást főleg a stílusa miatt váltott ki. A kommentelők többsége Magyarország védelmére kelt, akárcsak a Turizmus Online, akik kifogásolják az író túlzó és általánosító stílusát. Ahogyan például azt állítja, hogy „Magyarország egész Európa legnyomorultabb helye, ahol az emberek lusták, nem dolgoznak, és a turistákról szeretnék a legtöbb pénzt legombolni”. Mexikóhoz hasonlítja az országot, ott látott csak hasonló, „papucsban és kigombolt ingben flangáló” embereket és mentalitást.

Szerencsére nem ez az általános vélemény Magyarországról, és számos pozitív visszajelzésről számolhattunk már be korábban, mint például arról, hogy külfüldön is ismerik dalainkat, szeretik ételeinket és borainkat. Vagy hogy tavaly a 18. leglátogatottabb város volt Budapest. A turisztikai oldal hozzászólói közül is sokan védik országunkat, mondván, egyike a legszebb helyeknek Európában, és az író tapasztalatai inkább az életmódját minősítik.  Ráadásul több cikk is felhívta az amerikai turista figyelmét arra, hogy nem kell kitennie a lábát otthonról, ha negtavív élményeket akar. Válaszokat itt olvashatjátok el magyarul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top