Utazás

Két kiló kristályt szórnak az ifjú párra

Újabb barokk esküvőnek ad otthont Győr városa, ahol rizs helyett kristályt szórnak a fiatal párra.

Nem mindennapi esküvő vár egy győri párra: Swarovski-kristályok díszítik a menyasszony ruháját, frizuráját és csokrát a barokk esküvőn – és ha nem lenne elég a csillogás, az ifjú párra két kilogrammnyi kristályt szórnak, ezzel fejezik ki a jókívánságokat, amikkel ilyenkor szokták elhalmozni az egybekelt fiatalokat. Mindezen túl még számos egyéb különlegesség várja azokat az érdeklődőket, akik kíváncsiak a XXI. barokkesküvő ceremóniájára és a köré szervezett háromnapos fesztiválra.

Tízezrek a barokk belvárosban

A barokk esküvő ma már a város szimbolikus eseménye, évről évre több tízezer hazai és külföldi néző gyönyörködik benne. A népes közönség megcsodálhatja, ahogy a barokk viseletbe öltözött ifjú pár és az örömszülők lovas hintókkal végighajtanak a belvároson. Barokk öltözetben pompázó násznép kíséri őket a ceremónia helyszínére, a felvonulást udvarhölgyek és táncosok, zenészek és komédiások sokasága színesíti.

Két kiló kristályt szórnak az ifjú párra

A különleges időutazásban a város több száz lakója is részt vesz, valamennyien barokk jelmezben vonulnak, követve a jegyespárt és az örömszülőket. A jegyesek a korabeli magyarországi főúri esküvők tradíciója szerint fogadnak örök hűséget egymásnak. Az esküvő köré szervezett háromnapos fesztiválnak Győr barokk belvárosa kínál valódi díszletet. Az esküvő napját megelőző este szerenádot adnak a menyasszonynak Közép-Európa egyik legszebb barokk terén, a Széchenyi téren.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top