Utazás

5 tuti hely az országban szánkózásra

Leesett az első hó, ideje elővenni a szánkót! Ugyanis nem csak síelni, snowboardozni érdemes télvíz idején, hanem szánkózni is. Sok jó pályát felkereshetünk Magyarországon, íme öt, amit érdemes kipróbálni.

5 tuti hely az országban szánkózásra Dobogókő

A fővárostól háromnegyedóra autózással lehet elérni. A síelőktől külön kijelölt pályán lehet szánkózni, van büfé, s ha esetleg tovább szeretnél maradni egy napnál, olcsó szálláslehetőségek közül válogathatsz. Könnyen találni parkolóhelyet, számos étteremben, büfében ebédelhetsz – a vadpörköltet érdemes kipróbálni! –, és ha meguntad a szánkózást, akkor lehet sétálni, esetleg átautózni Esztergomba.

 

5 tuti hely az országban szánkózásra Visegrád

A város közelében található a síkomplexum. Több sípálya közül válogathatnak az ide látogatók, de szerencsére gondoltak a szánkósokra is. Sajnos csak természetes hó esetén üzemelnek, ellentétben a hóágyúzható sípályákkal. Számos akcióval várják a látogatókat, gyakran ingyenes teával, pogácsával. Vigyázat, időben indulj el, ha a pálya közelében akarsz parkolni, de ha nem esik nehezedre egy kis séta, akkor jobb, ha távolabb teszed le a kocsidat. A szánkózás után a település több hangulatos cukrászdájába érdemes betérni.

5 tuti hely az országban szánkózásra Bánkút

Az ország legnagyobb és legfejlettebb sípályáin minden megtalálható, több pálya, a legújabb technológia. A szánkópályákra lifttel mehetsz fel, melyek hóágyúkkal és hótaposókkal működnek a maximális élmény érdekében. Bánkúton vezet keresztül az országos Kék túra, valamint a Vásárhelyi-emléktúra útvonala, így a túrázás szerelmeseinek is nyújt kikapcsolódást a hely. Közel van Miskolctapolca, szánkózás után érdemes átmenni a barlangfürdőbe.

 

5 tuti hely az országban szánkózásra Döbrönte

A Veszprémtől 50 kilométerre lévő, alapvetően hétvégén üzemelő helyen síelni és szánkózni is lehet a várhegy ellenkező oldalain. Elsősorban kezdők és kisgyermekes családok keressék fel Döbröntét, illetve olyanok, akik a környéken töltenek egy-egy hétvégét és néhány órára szánkózni akarnak. De egy napra is érdemes ide illetve a környékre utazni, a szánkózás mellett ugyanis számos látnivaló is várja vendégeket Veszprémben, Zircen, Pápán, Tapolcán, de a Balaton vagy Hévíz sincsen messze.

5 tuti hely az országban szánkózásra Mátra

Számos lehetőség van a szánkózásra a természetesen kijelölt vagy kiépített pályákon. Egyedi lehetőség az országban a hócsúszda, ahol az aquaparkokhoz hasonlóan gumifánkokban indulhatunk neki a lejtőknek. Mátrafüred központjából a sárga háromszög jelzésen elindulva, mintegy 1,7 km-re található az egyik szánkópálya. Mátraházán a parkolóból a sárga háromszög jelzésen 330 métert haladva juthatunk el a szánkópályáig, melynek legmagasabb pontja 710 méter magasságban van. A környék települései számos rendezvénnyel várják a kirándulókat egész télen. Az interneten érdemes utána nézni, mikor lesz a Tél Boros-Toros, és milyen Mikulás- és szilveszteri éjszakai túrákat szerveznek. Az adventi időszakban templomi koncertekkel várják a vendégeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top