Utazás

Üres boltban vehetsz ki szobát Bécsben

Az újítás lényege, hogy a szobádból kilépve azonnal a város sűrűjében találod magad.

Szálloda helyett üres üzlethelyiségben éjszakázhatsz Bécsben Az osztrák főváros vezetése egy helyi építészekből álló csoporttal együttműködve egyedülálló módon hasznosítja a belváros üresen álló üzlethelyiségeit. A boltokban kényelmes, teljesen felszerelt, tévével, vezeték nélküli internettel ellátott szállodaszobákat alakítottak ki. A helyiségbe belátni nem lehet, viszont a turista a kirakaton keresztül kedvére figyelheti az utca forgatagát, ha viszont nyugalomra vágyik, elég lehúznia a hangszigetelt rolót.

A szobához ellátás is jár, amit a közeli vendéglátóhelyek biztosítanak, emellett minden nap takarító is érkezik, akár egy hagyományos hotelben. A szobához ezen felül bicikli és wellnessbérlet is kérhető.

Az ötletgazdák célja az volt, hogy a turista közvetlenül kerüljön kapcsolatba a várossal ahelyett, hogy viszonylag szeparáltan, egy hotelben töltené az idejét, viszont mégiscsak kapjon meg mindent, amit egy szállodában is.

A különleges szállás egy éjszakára 120 euróba kerül. Ha átruccannál Bécsbe, és szeretnéd kipróbálni, érdemes jó előre foglalni, ugyanis a szolgáltatás iránt igen nagy az érdeklődés. A sikeren felbuzdulva egyébként a városvezetés azt tervezi, hogy az elkövetkezendő hónapokban további 10 üzlethelyiséget alakít szállodaszobává.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top