Utazás

Karok nélkül lett keresett masszőr

Soha nem volt az a típus, aki a fogyatékossága miatt bármiről is lemond. Karok nélkül lett masszőr, még profi sportolók is hozzá járnak!
Sue Kent munka közben

Sue Kent munka közben

Forrás: The Sun 

A 49 éves Sue Kent egyike annak a több ezer embernek, akik fejlődési rendellenességgel születtek amiatt, mert édesanyjuk a terhessége idején taliomidtartalmú gyógyszert szedett a reggeli rosszullétek ellen. Csonka karjai azonban sosem akadályozták abban, hogy teljes életet éljen, megtanult többek között úszni, lovagolni és balettra is járt. A legnagyobb álma viszont az volt, hogy masszőr lehessen, és három évvel ezelőtt sikerült is ezt valóra váltania.

„Szívesen legyőzöm a kihívásokat és mindenre kidolgozom a magam módszerét” – nyilatkozta a The Sun című brit bulvárlapnak.

Sue a lábaival masszíroz. Az ügyfél egy földre terített szivacson fekszik, az asszony pedig fölötte ül egy e célra kialakított padon. „Az emberek többsége először kíváncsiságból próbálja ki, és általában azt mondják, olyan, mintha egy nagy kéz dolgozna rajtuk. Sőt még jobb is, mivel egyszerre nagyobb felületet érek el.”

A módszer olyannyira sikeres, hogy az asszony már nem csupán otthon dolgozik, hanem egy klinika és több sportklub is foglalkoztatja, illetve ebben az évben a brit paralimpikonokat is ő masszírozza.

„Remélem, más fogyatékkal élő embereket is inspirálhatok és megmutathatom nekik, hogy nem csupán olyan munkát végezhetnek, ahol egy asztalnál kell ülni egy számítógép előtt” – fogalmazott Sue.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top