Utazás

Fapadossal utazik a hercegi pár

Újabb szimpatikus húzás Kate-től és Vilmostól: nemcsak ruhára nem költenek, de drága magánrepülőkre sem. Inkább sorba állnak a biztonsági kapunál.

Elképzeltük, ahogy a Dianától örökölt, családi ereklyének számító zafírköves jegygyűrű a fémgyűjtő tálcában landol, amikor Cambridge hercegnője átlép az edinburgh-i reptér biztonsági kapuján. A hercegi pár ugyanis a fapados Flybe légitársaság járatával utazott az elmúlt hétvégén Edinburgh-be, Zara Phillips esküvőjére.

Kate és Vilmos fapadossal utazikA többi utas alig akart hinni a szemének, amikor észrevették, hogy királyi társaságban utaznak. Vilmos és Kate mellett természetesen testőreik is ott voltak, de a pár abszolút átlagos utasként csekkolt be és esett át a biztonsági ellenőrzéseken. A Flybe gépein ráadásul nincs első osztály, így a hercegi pár tulajdonképpen ugyanolyan körülményekben részesült, mint az átlagos utasok.

Nemcsak Vilmosék verik a fogukhoz a garast az adófizetők legnagyobb örömére mostanában: Harry herceg ugyanis szintén nem volt rest, és az EasyJettel repült a skót városba Londonból, a jegye pedig mindössze 16,50 fontba, vagyis körülbelül ötezer forintba került.

A válság idején a királynő egyébként önuralomra, illetve a felesleges fényűzések mellőzésére kérte a rokonait. De mint a legtöbb családban, a brit kékvérűek között is akadnak fekete bárányok: András herceg ugyanis, fittyet hányva a királyi intelemre, előszeretettel repked üzleti tárgyalásaira és egyéb programjaira a királynő saját helikopterével. Tavaly májusban például ötezer fontot költött egy silverstone-i kiruccanásra, ahol egy Forma–1-es versenyautóval szórakozott. Valószínűleg mostanában nem ő az alattvalók kedvence.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top