Utazás

Tériszonyosok hátrányban: a világ legmagasabban lévő szállodája

Csaknem ötszáz méter magasban nyitott meg a világ legmagasabban lévő szállodája, a hongkongi Ritz-Carlton. A lenyűgőző luxushotel tériszonyosoknak nem igazán ajánlott.
Tériszonyosok hátrányban: a világ legmagassabban lévő szállodájaSzerinted Shakespeare rappelt?

A luxusszállodalánc legújabb tagja Hongkong legmagasabb felhőkarcolójában, a 488 méter magas International Commerce Centerben nyitott meg. Azok, akik meg tudják fizetni a szálloda árait, így nemcsak a luxust élvezhetik, hanem valószínűleg a városra nyíló legjobb kilátást is. A szálloda 312 szobával az épület 102. és 118. emelete között várja a vendégeket. 

Hongkongban számos igen drága árfekvésű hotel található, ennek ellenére a Ritz-Carlton vezetői hisznek a piacban, és egyáltalán nem félnek attól, hogy nem lesz kereslet az új szállodára. A CNN az ötcsillagos csoda vezetőjével beszélgetett, aki azt is elmondta: az ilyen szállodák vendégeinek 30%-a kínai.

Tériszonyosok hátrányban: a világ legmagassabban lévő szállodája

A hotel minden szobájában található távcső, hogy a pazar kilátást még jobban ki tudják élvezni a vendégek. A hotel medencéjének oldala is üvegablakokkal van körülvéve, hogy innen is mindenki ráláthasson a városra. De ha a kilátást unalmasnak találná a kedves vendég, akkor a világ legmagasabban lévő uszodájában a mennyezeten 144 tévé is rendelkezésre áll, hogy azt lehessen nézni lubickolás közben.

Tériszonyosok hátrányban: a világ legmagassabban lévő szállodája

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top