Szabadidő

7 szuper nyári tábor a gyerekeknek

Az egész nyarat végigdolgozod, és nincs hova tenni a gyerkőcöket? Vagy csak szeretnéd, ha élményeket gyűjtenének? Íme hét remek tábor, ahol biztos nem fognak unatkozni.
Felfedezőtábor – Adyliget

A Magyar Cserkészszövetség Felfedezőtábor elnevezésű hivatalos nyári tábora kifejezetten olyan 3–7. osztályos gyerekek számára ajánlott, akik készen állnak a korukhoz szabott kihívásokra, a természet felfedezésére, és szeretnék kipróbálni magukat a természetben. A nyári tábor a mottójának megfelelően – „Közös érték, közös élmény” – olyan programokat kínál, melyek értéket s élményt nyújtanak a természetkedvelő gyermekek számára. A tábornak a Nagykovácsi és Budapest határában, az érintetlen csodaszép völgyben elterülő cserkészpark ad helyet.

Mi található a park területén? A parkban a természeté a főszerep, ennek megfelelően csak a legszükségesebb építmények (konyha, fürdő, mosdó, raktár, téli szállás) állnak a táborozók rendelkezésére. Található még itt egy hatalmas csűr, hogy rossz idő esetén se maradjanak program nélkül a kis táborlakók, a 60–80 fő számára alkalmas tűzrakó hely pedig remek alkalmat nyújt sütögetésre és az esti éneklésekre is. A fiúk nagy örömére egy focipálya is gazdagítja a táborhelyet.

Ízelítő a programból: táncház, népi játékok, főzőverseny, ügyességi játékok, vetélkedők, bátorságpróba, kalandpálya, kézműveskedés, esti tábortűz, meseerdő.

Fotó: www.felfedezotabor.hu
Fotó: www.felfedezotabor.hu

Időpontok:
Az ötnapos tábor három turnusban kerül megrendezésre, minden turnus hétfő reggel 8.30-tól péntek délután 17 óráig tart. A tábor alapvetően bent alvós, de lehetőség van napközis jelleggel is részt venni benne.

1. turnus: 2009. június 15–19.
2. turnus: 2009. június 22–26.
3. turnus: 2009. június 29. – július 3.

Helyszín: Sztrilich Pál Cserkészpark, Adyliget
Korosztály: 3–7. osztályos gyerekek számára
Részvételi díj: 27 000 Ft, napközis rendszerben: 24 000 Ft
Az ár tartalmazza: a napi négyszeri (napközi esetén háromszori) étkezést
Fontos: ne feledkezzünk meg róla, hogy a táborra három napnál nem régebbi orvosi igazolás kell arról, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben, és táborozhat!
Bővebb információ: www.felfedezotabor.hu »
Jelentkezés a táborba »

Tíz nap, távol a világ zajától – nomád tábor

Természetkedvelő csemeték számára kínál szuper táborozási lehetőséget a Kerekerdő Egyesület. A tíznapos nomád táborban a gyerkőcök tényleg a természetben élhetnek, sátrakban alszanak, földbe ásott tűzhelyen főznek, sokat kirándulnak, ismerkednek állatokkal, növényekkel, a csillagok világával, helyi népszokásokkal, kézműveskednek, és még számtalan remek elfoglaltsággal töltik el szünidejüket.

Röviden a táborról: A táborban a gyerekek 8–10 fős „családokba” szerveződnek, melyek élén egy mami vagy papi áll. A táborban a szakmai programról a szakik gondoskodnak. Idén lesz csillagász, növényes, állatos, madarász, geológus, néprajzos-kézműves és konyhás szakmai nap. Ezek forgószínpadszerűen követik egymást, a gyerekek mindennap valami mással foglalkoznak részletesebben. A szakmai anyagot mindennap egy kellemes kirándulás keretében szemléltetik. A délutáni programot közös játékok, bolondozások teszik ki, este, a vacsora után pedig a tábortűz körüli közös énekléssel, új dalok tanulásával és beszélgetéssel zárul a nap.

Étkezés: A táborban a gyerekek naponta négyszer kapnak enni (háromszor meleg ételt). A táborban nem lesz húsalapú étel, az ételek változatos, egészséges módon, sok zöldség és gyümölcs felhasználásával készülnek.

Fotó: www.kerekerdo.net
Fotó: www.kerekerdo.net

 

Táborok:
Kerekerdő-tábor (8–13 évesek)
Időpont: 2009. augusztus 3–12.
Helyszín: Bükk (Bükk-fennsík)
Részvételi díj: 19 000 Ft + útiköltség
Bővebb információ és jelentkezés: Tóth Eszter, kerekerdotabor@gmail.com (06-20/502-0940)

Kerekerdő (haladó) tábor (12–18 évesek)
Időpont: 2009. július 22–31.
Helyszín: Bükk (Bükk-fennsík)
Részvételi díj: 19 000 Ft + útiköltség
Bővebb információ és jelentkezés: Pribay Valéria, pribayvaleria@freemail.hu (06-20/406-6720)

Vízitábor a Dunán
Időpont: 2009. június 29. – július 3.
Helyszín: Szigetköz (Duna)
Korhatár: 12 év felett
Részvételi díj: 13 000 Ft + útiköltség
Információ, jelentkezés: Molnár Milán, milan08@freemail.hu (06-70/701-5511)
Bővebb információ a táborokról: www.kerekerdo.net »

Heted 7 nyári napközis tábor – Szentendre

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum idén is meghirdeti nyári napközis táborát, melyre 6 és 12 év közötti gyermekeket várnak. A tábor által kínált programok keretében a gyerekek családias környezetben, hagyományos eszközöket használva, sok-sok játék közepette ismerkedhetnek meg népi kultúránk értékeivel, átélhetik a falusi emberek ünnepeit és hétköznapjait. A gyerekek bepillantást nyernek a természetközeli életmódba, melyhez kiváló helyszín a múzeum 60 hektáros parkja és hazánk népi kultúráját bemutató kiállításai. A programok a Szabadtéri Néprajzi Múzeum szakképzett pedagógusainak és mestereinek vezetésével zajlanak.

Fotó: www.skanzen.hu
Fotó: www.skanzen.hu

 

Időpontok:
Június 29. – július 3.
Július 6–10.
Július 13–17.
Július 20–24.
Július 27–31.
Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre, Sztaravodai út, 6895 hrsz.
Részvételi díj:
Heti díj: 24 500 Ft
Napi díj: 5500 Ft
Négynapos díj: 20 000 Ft

Kedvezmények
Testvérek esetén 2. gyermektől: 22 000 Ft
Több turnus esetén 2. turnustól: 22 000 Ft
Több turnus esetén 3. turnustól: 20 000 Ft
Bővebb információ és jelentkezés »

Kalandtábor a Balaton-felvidéken, Óbudavár

A Zánka és Nagyvázsony között, gyönyörű erdők, rétek, szőlőföldek ölelésében fekvő Óbudavár Magyarország egyik legkisebb lélekszámú települése. Ebben az idilli környezetben rendezik meg pedagógusok felügyelete mellett a különleges programokat tartogató kalandtábort a falusi turizmus, a természetjárás és a természetvédelem jegyében.
Állandó programok: ásvány és ősmaradványgyűjtés, íjászat, bobozás, tekézés, utazás vonattal, strandröplabda, méta, golf, esti zseblámpás túra, éjjeli csokikeresés, gólyalábazás, tábortűz, szalonnasütés, kirándulások a környéken.
További választható programok: asztalitenisz, hajókirándulás, lovaglás, túrák, Hegyestű védett bazaltbánya látogatása, falmászás, vászolyi lepkekiállítás megtekintése, agyagozás, rajzolás, kovácsműhely látogatása, kovácsolás, túrabotfaragás, csocsó, társasjátékok stb.
A családias hangulat érdekében a tábor létszáma maximum 15-16 fő. A turnus indításánál a minimális létszám 5 fő.

Fotó: www.vilmoshaz.hu
Fotó: www.vilmoshaz.hu

Időpontok:
1. turnus: június 21. – június 26.
2. turnus: június 28. – július 3.
3. turnus: július 5. – július 10.
4. turnus: július 12. – július 17.
5. turnus: július 19. – július 24.
6. turnus: augusztus 9. – augusztus 14.
A tábor időtartama: 6 nap (vasárnap 15 órától péntek 18 óráig)

Korosztály: 7–12 éves gyerekek részére
Részvételi díj: 37 000 Ft, amely magában foglalja a szállást, teljes ellátást, felmerülő úti- és egyéb költségeket, belépőket. Kedvezmény: Visszatérőknek, testvéreknek 2000 Ft/fő.
Helyszín: Balaton-felvidék, Óbudavár, Vilmos-ház, Fő utca 16.
Információ, jelentkezés: Bősz Imre: boszimre@freemail.hu
Bővebb információ: www.vilmoshaz.hu »

Mese- és élménytábor – Szülők Háza

A budapesti székhelyű Szülők Házában a gyermekek családias légkörben, változatos és színvonalas programokkal, jó levegőn tölthetik vakációjukat. A 3–7 éves gyerekekkel tapasztalt, szakképzett óvodapedagógusok foglalkoznak. A programok között lesz vadaspark-látogatás, pónilovaglás, strandolás, a kreatívak kézműves-foglalkozásokon tehetik próbára ügyességüket, de lesznek csoportos játékok, játékos vetélkedők, fagyizás és még sok-sok remek élmény.

Időpontok:
Június 22–26. – Magyar népmesék hete
Június 29. – július 3. – Indián mesék hete
Július 6–10. – Görög mesék hete
Július 13–17. – Lázár Ervin meséinek hete
Július 20–24. – Ezeregyéjszaka meséinek hete
Július 27–31. – Mai magyar mesék hete
Augusztus 3–7. – Retromesék (Kisvakond és társai)
Augusztus 10–14. –Disney-mesék hete
Augusztus 17–21. – Állatmesék hete

Helyszín: Budapest XI., Rétköz u. 7.
Korosztály:
3–7 éves gyerekek számára
Részvételi díj: A tábor díja egész napra (7.30–17.00): 28 500 Ft/fő/hét; fél napra (7.30–13.30): 20 000 Ft /fő/hét. Testvéreknek kedvezményt biztosítanak.
Telefon: (06-1) 246-0880
Bővebb információ, jelentkezés itt »

Túlélőtábor, Zánka

Akaraterejüket, kitartásukat próbára tevő fiatalok jelentkezését várják a táborba. A résztvevők sziklás terepen, erdőben, vízben változatos akadályok leküzdésével bizonyíthatják állóképességüket, ügyességüket, feladatmegoldó képességüket térkép, tájoló segítségével. A programot sziklamászás, hajókirándulás, vízisí, lovaglás, lovaskocsikázás, vízibicikli, vízicsúszda, elsősegély-oktatás, úszásoktatás, növényismeret, éjszakai túra, valamint az elmaradhatatlan esti főzések egészítik ki. A kirándulások során számos varázslatos Balaton-parti helyszínt ismerhetnek meg a táborlakók, például Badacsonyt, Szigligetet, Fonyódot és Tihanyt.
A résztvevők belekóstolhatnak a sárkányhajózásba, a GPS-es tájékozódásba, a paintball-lövészetbe, valamint kipróbálhatják a vadonatúj (nyár elején átadásra kerülő) kalandparkot, amely a Balaton-felvidék legszínvonalasabb ilyen jellegű létesítménye.

Fotó: www.zanka.hu
Fotó: www.zanka.hu

Korosztály: 8–17 év
Időpontok:
Június 28. – július 4.
Július 5–11.
Július 26. – augusztus 1.
Szállás: kőépület, hatágyas szobákban
Részvételi díj: 42 500 Ft (teljes ellátással)
Információ: Bede Tamás: 87/568-500, 2424-es mellék vagy 70/544-4117
Jelentkezés »

Nemzetközi gyerektábor Szlovénia

A ZAVOD-MIR Alapítvány Lama Shenpen Rinpocse vezetésével idén nyáron is megrendezi szlovéniai gyerektáborát. A csendes, gyönyörű környezetben fekvő Dom Medvedet gyerekcsoportok egész évben történő elszállásolására hozták létre. A ház körül különböző helyek vannak kialakítva nagy játékok, tábortüzek, íjászat, labdajátékok, falmászás és a természetben történő programok megrendezéséhez. A háztól különböző utakat jelöltek ki rövid kirándulásokhoz vagy csupán rövid sétákhoz, hogy a gyerekek felfedezhessék a természetet, és tanuljanak róla.

A tábor szervezői az erőszakmentesség, felelősség, tisztelet, altruizmus nevelési és pedagógiai fogalmak köré építik a tábort. A táborban részt vevő felnőttek nagy gondot fordítanak a pszichológiai és fizikai biztonságra, a napi programok pedig az egyéni és csoportos fejlődést középpontba állítva szerveződnek. A szabadtéri elfoglaltságok keretében a gyerekek megismerkedhetnek természetes környezetükkel, kirándulásokon vehetnek részt, fákkal, növényekkel, állatokkal ismerkedhetnek. Különböző játékokban, íjászatban is kipróbálhatják magukat. A beltéri foglalkozások a gyermekek kreativitását fejlesztik: lesz agyagozás, origami, makramé, festés, játékok és még sok minden más. Nemzetközi tábor lévén jó, ha a gyermek rendelkezik némi alapszintű angol nyelvtudással, bár a tevékenységek egy része az angol szókincs és a nyelv gyakorlására irányul.

Időpont: 2009. július 4–12.
Helyszín: Dom Medved, Szlovénia
Korosztály: 9–13 éves gyerekek számára
Részvételi díj: 195 euró, mely tartalmazza a szállást, étkezést, programokat, biztosítást. A részvételi díj kifizetésére részletfizetési lehetőséget is biztosítanak a szervezők.
A részvétel feltétele: a táborban nincs magyarul beszélő felnőtt, ezért a jelentkező gyerekeknek rendelkezniük kell alapszintű angol nyelvtudással.
Szállás: a gyerekek saját fürdőszobával rendelkező szobákban vannak elszállásolva; a házban több játszószoba és egy nagy ebédlő van.
Fontos tudnivaló: az étkezés vegetáriánus: hús, hal, tengeri állatok nélkül, viszont tojással, tejtermékekkel, tofuval és szejtánnal, melyek biztosítják a szükséges proteint.
Bővebb információ az alapítvány honlapján angolul: http://zavod-mir.org »
Jelentkezés: 040-125-512/hungary@dharmaling.org

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top