Utazás

Ígéretes úticél: Japán

Az UTAZÁS kiállítás "ígéretes úticél" címét 2008-ban vezették be a szervezők és akkor Vietnámmal kezdték meg a sorozatot. Ezt a státuszt mindig egy olyan országnak ítélik oda a vásár rendezői, mely érdemes az utazók figyelmére. Idén Japán kapott lehetőséget a bemutatkozásra, amely él is a lehetőséggel.

A három szigeten fekvő távol-keleti ország kultúrája vonzó számunkra, ami nem csoda, hiszen sokban különbözik az európai kultúrától és ezért érdekessé válik. Az elmúlt években egyre divatosabbá vált a keleties stílusú lakberendezés és pizza helyett is egyre többen rendelnek sushit. Az UTAZÁS-on most bepillantást nyerhetünk és ízelítőt kaphatunk Japánból.

A japán stand programjai között szerepel egy valódi tea ceremónia, ahol végignézhetjük ezt a precíz, minden mozdulatában szabályokhoz és tradíciókhoz kötött szertartást. Origamizhatunk is, azaz papírt hajtogathatunk mi magunk is, ellesve a profi kézfogásokat.

A japán asztaldíszítés szintén híres, ki ne hallott volna az ikebanáról. Ebből is ízelítőt és tanácsokat kaphatunk egy bemutató keretében, de ha lemaradtál róla, akkor se keseredj el, hiszen a stand díszítései között fellelheted majd a remekműveket. A bonsai-rajongók számára jó hír, hogy ebben a témában is a japán stand vendége lesz egy igazi szakértő, aki élő műsorban mutatja be a törpefák metszésének csínját-bínját.

A csendes kulturális elemek után egy sokkal hangosabb bemutatóra is meginvitálunk. Az UTAZÁS színpadán ugyanis Daiko dob-bemutató lesz látható, fergeteges hangzavarral és felejthetetlen élményekkel. De ki tudja? Talán még egy japán karate-bemutatót is elcsíphetsz.

Természetesen az ízlelőbimbóid sem maradnak élmény nélkül, hiszen Japán standján tipikus tésztaételeket is kóstolhatsz.

Reméljük, hogy sikerült meggyőznünk: Neked is ott a helyed az UTAZÁS kiállításon! Találj rá a saját utadra az ország legnagyobb turisztikai vásárán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top