Szabadidő

Kincskereső túrák Budapest környékén

Téli időszakban kevesen állnak neki csak úgy kirándulni, de ha elrejtett kincsek után kell kutatni, máris nagyobb kedvvel mozdulunk ki a lakásból. Elő hát a navigációs rendszert, és indulhat a kincskeresés!

A kiindulási pontok tömegközlekedéssel is megközelíthetők, a túrák nem túl fárasztóak, tehát gyerekekkel is útnak lehet indulni, és akkor is akad látnivaló, ha a geoládát nem sikerül megtalálni. A felsorolt tippeken kívül sokféle nehézségi fokozatú túrába ágyazva több ezer, felfedezésre váró hazai geoláda koordinátáit is megtalálhatod itt: www.geocaching.hu


Vízesés Solymárnál

A közigazgatási határnál, a Kökörcsin utcánál kell leszállni a 64/164-es buszról, innen a völgyben gyönyörű turistaút vezet a célhoz. Aki nem keresi, annak talán fel sem tűnik a kis zuhatag, pedig az út során többször is keresztezni kell egy kisebb, kanyargós patakot. A kevesek által ismert vízesés és ott a láda a kijelölt úttól pár méterre található. Ennek megközelítéséhez hó vagy sár esetén kell egy kis ügyesség, a turistaút viszont bringával és babakocsival is jól járható.

A láda koordinátái:
Szélesség: N 47° 34,801′
Hosszúság: E 18° 56,394′

Innen érdemes még továbbsétálni egy virtuális ládáig (N 47° 35,140′ és E 18° 56,865′), a kis mezőtől pedig az emelkedő sárga úton 15-20 perc után el lehet érni a Szarkavár romjaihoz, ahonnan jó idő esetén tökéletes kilátás nyílik a környékre.
Részletes leírás »

Hegyi mamutok

A 22-es busz Budakeszi községháza megállójától kicsit menj vissza, majd végig a Temető utcán: a körforgalom után a Telkibe vezető úton állsz. Ha a parkolónál megtalálod a patakot és rajta a kis hidat, már jó irányban vagy. Mindössze néhány száz métert kell a kijelölt úton megtenni, hogy rábukkanj a hegyi mamutfenyőkre, ami nem lesz nehéz, mert ugyan csak alig százévesek, de máris impozáns méretűek. Ha viszel magaddal uzsonnát, azt a közelben lévő Pászti-pihenőben el is fogyaszthatod, rákészülve a kincsesládára: innen még kell egy kicsit gyalogolni az ősláp mentén, hogy végül a nádas mellett rátalálj a dobozra.

A láda koordinátái:
Szélesség: N 47° 30,888′
Hosszúság: E 18° 54,589′
Részletes leírás »


Libanon Budapesten

Ha kedvelitek a botanikai különlegességeket, a budapesti libanoni cédrust se hagyjátok ki. Magyarország harmadik legnagyobb példánya még szinte gyerek, hiszen akár két-háromezer évet is elélnek, a fővárosi fa pedig legfeljebb százötven éves. A monumentális jószág Budapest belterületén van, inkább sétát, mint túrát jelent a hozzá vezető út. Az 56-os villamossal közelítve a Völgy vagy a Vadaskerti utcától indulhat a menet, a 11-es busszal érkezve a Nagybányai úti végállomástól kezdődhet a séta.
A láda koordinátái:
Szélesség: N 47° 32,175′
Hosszúság: E 18° 59,145′
Részletes leírás »

A ravaszdi Róka-hegy

Kicsit sziklás, katlanos, mászós környék (nagyon pici gyereket ide ne hozz), ráadásul két pontot is érinteni kell, ha meg akarod találni a ládát, de a látvány és a környezet kárpótol minden nehézségért. A kőfejtőtől egész Budapestre gyönyörűen rá lehet látni. A túrát kezdd a csillaghegyi HÉV-megállótól.
Az első koordináta:
Szélesség: N 47° 35,179′
Hosszúság: E 19° 2,675′
Részletes leírás »

Kamaraerdő

A csendes, kellemes, könnyen megközelíthető helyen egy laza séta után a keresés kicsit megizzaszthatja a kalandorokat: a korhadt fák tövében érdemes nézelődni. A 87/187-es busz Kamaraerdei Ifjúsági Park megállójától indulhat a séta. Ha már a környéken jártok, többek között fenyérfűtengert, valamint cserje- és gyepmozaikot is láthattok a közeli Tétényi-fennsík tanösvényen, és nincs messze innen a szoborpark sem.
A láda koordinátái:
Szélesség: N 47° 25,908′
Hosszúság: E 18° 59,310′
Részletes leírás »

Fórumtipp: Geocaching – mi az? »

Geocaching.lap.hu »
Aktív turizmus.lap.hu »
Gps.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top