Szabadidő

London legcsábítóbb áruházai – 5+1 tipp

London több ezer üzletét természetesen lehetetlen végigjárni, ezért kiválasztottunk néhányat, amit semmiképp nem érdemes kihagyni, ha a brit fővárosba látogatsz.
1. Fortnum and Mason – a legfényűzőbb csemegebolt

Az áruház csodálatosan túldíszített, mentazöld homlokzata mellett lehetetlen elmenni anélkül, hogy be ne térnénk az impozáns épületbe. Valóságos alámerülés ez a gasztronómia választékosságában. Ez London legfényűzőbb csemegeboltja, mely csodálatos színvonalat képvisel. Az F&M híres, márványoszlopokkal és csillárokkal ékesített földszinti élelmiszercsarnokában teák, fűszeres gyümölcsmártások, omlós sütemények, lekvárok és más különleges ételek öregbítik a ház kiváló hírét. Az elegáns, csendesebb felső szinteken kellemes környezetben vásárolhatunk. A St. James étteremben felszolgált ebédek és teák, valamint a Fountain és Parlour éttermekben kapható könnyebb fogások ugyan nem olcsók, ám kifejezik a valódi Londont.

Mennyei sütemények, kávék, teák, lekvárok álomszép csomagolásban
Mennyei sütemények, kávék, teák, lekvárok álomszép csomagolásban

Cím: 181 Piccadilly, St. James’s, London
Metróval: Green Park, Piccadilly Circus
Nyitva: hétfő–szombat 10.00–18.30 óráig
Csak étterem és élelmiszercsarnok vasárnap 12.00–18.00 óráig
Bővebben az áruházról: www.fortnumandmason.com »

2. Harrods – a leghíresebb áruház

A turisták számára a Knightsbridge egyetlen dolgot jelent: ez a Harrods. A barna tégláiról, a bejárat előtti olajzöld ponyvatetőről és az épület előtt ácsingózó, sofőrrel felszerelt Rolls-Royce-ok soráról azonnal felismerhető a kereskedelmi legenda. A valaha családi csemegeüzletként született bolt ma London és talán egyben a világ leghíresebb áruháza. A legendás cég luxusáruházában maga a nézelődés is élményszámba megy, és semmibe sem kerül, hogy magunkba szívjuk a földszinti Room of Luxuries hangulatát, ahol olyan márkák sorakoznak, mint a Gucci, Dior vagy Hermes. Az áruház legnagyobb attrakcióját a legendás éttermek jelentik, a gasztronómia kedvelőit pedig az áruház híres csokoládé-, tea és kávé üzletei, csemegepultok és egy Krispy Kreme- (fánkok minden mennyiségben) üzlet várja.

Tipp: képgalériánkban cukibbnál cukibb Harrods-termékeket nézegethetsz! Klikk ide! »

Cím: 87–135 Brompton Road, Knightsbridge, London
Metróval: Knightsbridge állomás
Nyitva: naponta 10.00–19.00 óráig
Bővebben az áruházról: www.harrods.com/harrodsstore »

3. Selfridges – a luxus netovábbja

Az óriási áruház – Gordon Selfridge milliomos kiskereskedő tulajdona – 1909-ben nyitotta meg kapuit. A Selfridges ajtaján belépve pillanatok alatt adósságba verhetjük magunkat, amennyiben a luxusdivatcikkeket kínáló osztály felé indulunk, és hagyjuk, hogy elragadjon a Miu Miu, Mulberry, Burberry, Prada márkák varázsa. A Superbrands- (szupermárkák) szekciót nyolc ismert tervezőnek szentelték, s habár az elrendezés nem mindig tűnik logikusnak, de minden itt van, egy helyen. Az áruház egyéb erősségei közé tartozik a férfikollekció és az élelmiszerosztály, ami az év végi ünnepek idején bővelkedik brit specialitásokban. A kávézók, éttermek és egy pezsgőbár számtalan lehetőséget kínál a feltöltődésre.

A legnevesebb divatmárkákat találod meg itt
A legnevesebb divatmárkákat találod meg itt

 

Cím: 400 Oxford Street, Oxford Circus, London
Metróval: Bond Street állomás
Nyitva: hétfő–péntek 9.30–20.00 óráig, szombat 9.30–20.00 óráig, vasárnap 12.00–18.00 óráig
Bővebben az áruházról: www.selfridges.com »

4. Daunt Books – hatalmas könyvbirodalom

Már az Edward kori berendezésért, a tölgyfa galériákért és a bolt teljes hosszában húzódó tetőablakért megéri ellátogatni ebbe a bámulatos könyváruházba. A könyveket országonként elrendezve találjuk, három szinten. A kínálat erősségei a különleges útikönyvek, valamint az irodalom és a térképek. Általános témájú kiadványokat is szép számmal találunk itt, köztük a legfrissebb, színvonalas, kemény fedelű könyveket, politikai életrajzokat és gyermekkönyveket, valamint kertészkedéssel, gasztronómiával és belsőépítészettel foglalkozó műveket.

London egyik legjobb könyvesboltja
London egyik legjobb könyvesboltja

 

Cím: 83–84 Marylebone High Street, Marylebone, London
Metróval: Baker Street állomás
Nyitva: hétfő–szombat 9–19.30 óráig, vasárnap 11.00–18.00 óráig
Bővebben az áruházról: www.dauntbooks.co.uk »

5. Liberty – mesebeli textilek lelőhelye

A nagyszerű kelméiről híres és lenyűgöző Tudor-stílusú faburkolatos épület nyikorgó falépcsőivel igazi angol intézmény. Az áruháznak otthont adó épület 1924 óta áll, de Arthur Lasenby Liberty művészetpatrónus és a külföldi selyem szakavatott szakértője már 1875-ben is a környéken kereskedett. A Liberty híres nyomatait a világ minden táján irigylik, ám a turisták talán észre sem veszik a többi kincset az épület falai közt. A Regent Streeten álló Regent House-ban férfiruházat, női cipők és fehérnemű található, valamint illatszerosztály.

Tipp: képgalériánkban a Liberty termékei – többek között gyönyörű textíliák – közül szemezgettünk. – Katt ide! »
Impozáns Tudor-faburkolat, igazi angol árukészlet - ez a Liberty
Impozáns Tudor-faburkolat, igazi angol árukészlet – ez a Liberty

Cím: 210–220 Regent Street, Oxford Circus, London
Metróval: Oxford Circus megállóhely
Nyitva: hétfő–szerda, péntek, szombat 10.00–19.00 óráig, csütörtök 10.00–20.00 óráig, vasárnap 12.00–18.00 óráig
Bővebben az áruházról: www.liberty.co.uk »

+1 tipp: Hamleys – a gyerekparadicsom

A világ talán egyik legnagyobbnak mondható játékboltja zajos, nyüzsgő, izgalmas élmény. A hatalmas játékáruház – amely hagyományos játékokat és sokat tudó szerkezeteket egyaránt kínál – hét emelete valóságos paradicsom a gyerekek számára. A földszinten hegyekben állnak a plüssállatok, és itt próbálhatjuk ki a legújabb mókás játékokat is. Külön emelet jutott a tudományos jellegű játékoknak, a mackóknak, külön birodalma van a hat éven aluli korosztálynak és külön a lányoknak. Az áruház ötödik emelete ad otthont a saját kávézóval rendelkező Lego Worldnek. A játékbirodalomban már október derekán beköszönt a karácsony.

Játékbirodalom 7 szinten
Játékbirodalom hét szinten

 

Cím: 188–196 Regent Street, Soho, London
Metróval: Oxford Circus megálló
Nyitva: hétfő–péntek 10.00–20.00 óráig, szombaton 9.30–20.00 óráig, vasárnap 12.00–18.00 óráig
Bővebben az áruházról: www.hamleys.com »

Londonban vásárolni – fórum »
Londonban jártam – fórum »
Érdekes helyek Londonban »

London – Time Out sorozat

Ez a könyv még azoknak is újat nyújthat, akik azt gondolják, jól ismerik Londont, a világ talán legizgalmasabb városát. A TimeOut helyben élő-dolgozó szakértői csapata az évente frissített könyvekben egyedülálló betekintést nyújt a város életébe. A kötelező történelmi és kulturális áttekintés, a látnivalók bemutatása a pihenésre, vásárlásra, étkezésre, szórakozásra vonatkozó praktikus tanácsokkal, valamint elfogulatlan, ha kell, kritikus véleményekkel párosul.

Ára: 3.999 Ft
Kiadó: Alexandra Kiadó

London.lap.hu »
Anglia.lap.hu »
Uk-vásárlás.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top