Szabadidő

Ázsia küszöbén

Ha teljes és tökéletes kikapcsolódásra vágysz, hogy megszabadulj a tömérdek felgyûlt stressztõl, ha optimistán, vidáman és életigenlõ hangulatban akarsz hazatérni nyaralásodról, akkor a török tengerpartot javaslom.





Ha teljes és tökéletes kikapcsolódásra vágysz, hogy megszabadulj a tömérdek felgyűlt stressztől, ha szellőztetni szeretnéd – nem kimosni, vagy tompítani – elnyűtt agyad, ha optimistán, vidáman és – ó, kimondani is szörnyű! – esetleg két kiló plusszal, de mégis életigenlő hangulatban akarsz hazatérni nyaralásodról, akkor a török tengerpartot javaslom.

Az ember egy idő után kialakítja a maga tengerpart-ízlését. Valaki a festői sziklás tengerpartot kedveli, ahol úszás közben vagy fürdés után a parton fekve gyönyörködhetünk a csipkés szirtek szépségében, a kövek között pedig rákok vagy a hasadékok vizében rekedt apró halak után kutathatunk. Mások a kavicsos tengerpartot kedvelik, ahol a színes lapos kavicsok vonzzák a szemet, és vannak, akik a homokos partra esküsznek.





A Földközi-tenger partján fekvő török riviérán mindhárom verzió megtalálható, csak rajtunk áll, hogy melyiket választjuk. Bárhogy is döntünk, a szállásra ne legyen gondunk, mert a török riviéra bővelkedik hotelekben. És – gondolván a vékonyabb pénztárcájúakra is – nem csak ötcsillagos hotelekben.
A szállodák többsége vízparti, de aki imádja a tenger látványát, viszont nem rajong a sós vízért, az is megtalálja a számítását, mert medencék, néhol összefüggő medenceköltemények szinte valamennyi hotelben megtalálhatóak. És hogy biztos ne unatkozz, csúszda és animátorok gondoskodnak programokról.


Ha szereted magad szervezni a programokat, rajta! Minden strandon lehet bérelni jet skit, vagy kipróbálhatod, amivel olyan régóta kacérkodsz, a parasailinget, vagyis tehetsz egy ejtőernyős utazást a tenger felett, de vízisízhetsz is, vagy megkísérelheted a lehetetlent, rajta maradni a banánhajón, melyet száguldó motorcsónak húz.
A turistákat a tenyerükön hordozó törökök édesvízi programokat is kínálnak. Több iroda szervez kirándulást a környék két csodálatos vízeséséhez a Köprülű kanyonhoz és a manavgati zuhataghoz, de az igazán bevállalósaknak, akik nem ijednek meg a saját árnyékuktól és a jéghideg víztől, a rafting túrát ajánlom.






Ha már a szervezett programoknál tartunk, érdemes kipróbálni egy egész napos tengeri hajókirándulást, ahol a legtisztább vizű öblöknél fürdőzhetünk, és – ha szerencsénk van – még delfint vagy teknőst is láthatunk.






All inclusive
Az all inclusive egy szálloda esetében azt jelenti, hogy a szálloda valamennyi szolgáltatása ingyen vehető igénybe. Ilyen a szauna, a masszázs, a napi négyszeri étkezés. Ha megkívánunk egy pohár hűsítőt a forró napon, nem kell elgondolkodnunk, hogy belefér-e a keretbe, mert ingyen van.
A török riviéra legnagyobb városa és a vidék központja Antalya. Antalya szép város. A római idők óta virágzó központ, melynek legszebb bizonyítéka a ma is álló Hadrianus kapu. Ha pedig nem elég egy ókori rom, a partvidéken több ókori város emlékei megtalálhatóak, a legszebb talán Side. Antalya ideális hely a kikapcsolódásra, a kikötő felett kávézgatva gyönyörködhetünk a festői kilátásban, megszabadulhatunk felesleges euróinktól, török líránktól, hiszen a város dörzsölt kereskedői gyönyörű kézi csomózású szőnyegekkel és jellegzetes helyi kerámiákkal, és elképesztő mennyiségű bőr- és ruhaneművel várnak mindenkit.









Animátor
Az animátorok különböző kikapcsolódást nyújtó rekreációs programokat szerveznek a vendégeknek. A szolgáltatások ingyenesek és a közös élményről szólnak. Ilyen a vízigimnasztika, a strandlabda-verseny, táncos parti a medence körül, és így tovább.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top