Gasztro

Tárkonyos- húsos káposzta

Vannak méltatlanul háttérbe szorított étel-alapanyagok. A káposztát például sokan egyhangúnak tartják. Ha ismer ilyen embereket, feltétlenül vigyen nekik kóstolót ebből az ételből! Mindig nagyszerű érzés, ha bebizonyíthatjuk másoknak, hogy tévedtek…

Hozzávalók (4 főre):

10 dkg füstölt szalonna

20 dkg sonka

40 dkg füstölt oldalas

1 szál parasztkolbász (kb. 20 dkg)

3 evők. olaj

2 evők. Univer vöröshagymakrém

1 kisk. Univer fokhagymakrém

1 evők. pirospaprika

1,2 kg savanyú káposzta

1 babérlevél

2 ág friss tárkony

1 mk. őrölt kömény

2 dl tejföl

1 evők. finomliszt

1 mk. Univer Erős Pista vagy csípős Piros Arany

Elkészítés:

A szalonnát kicsi, a sonkát valamivel nagyobb kockákra vágjuk. Az oldalast a csontok mentén négy részre daraboljuk, a kolbászt fölszeleteljük. Mindezeket az olajon kis lángon 8-10 percig pirítjuk.

A vöröshagyma- és a fokhagymakrémet a húsos alapra nyomjuk, 4-5 percig tovább pirítjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával meghintjük. A káposztát, ha túl savanyú, kissé kimossuk és néhány vágással felaprítjuk.

A hagymás-húsos alapba keverjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, majd nagy lángon fölforraljuk. A babérral, a tárkonnyal és a köménnyel fűszerezzük, lefödve, kis lángon bő 1 óra alatt puhára pároljuk.

 

 

Végül a levét a tejföllel és 1 deci vízzel simára kevert liszttel sűrítjük, az Erős Pistával tüzesítjük, ha kell, utánaízesítjük.

Elkészítési idő: 2 óra

Egy adag: 960 kcal

Látogass el honlapunkra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top