TV-sztárok

Keszthelyi Vivien is gondoskodik a gyerekekről

A UNICEF az év minden napján a világon élő gyermekek életért, jólétéért és jogaiért küzd. A UNICEF Magyarország pontosan ezért hívta segítségül Bajnokait, köztük a háromszoros túraautó-bajnok Keszthelyi Vivient.

A 17 éves autóversenyzőt a UNICEF Magyarország egy kiemelt sajtóesemény keretein belül jelentette be Bajnokaként péntek délelőtt. A világszervezet magyar nemzeti bizottságának kiválasztottjai olyan, a maguk területén kiemelkedően sikeres emberek, ismert közéleti személyiségek, valamint kis- és középvállalkozások tulajdonosai, vezetői lettek, akik szívesen vállalnak felelősséget a társadalmi ügyekért.

A UNICEF Magyarország tájékoztatása szerint: „A Bajnokok a világszervezet hírvivői is egyben, akik széles társadalmi ismertségüknek és elismertségüknek köszönhetően segítenek felhívni a figyelmet a UNICEF globális és hazai tevékenységére, célkitűzéseire.”

Az egyik ilyen kiemelkedő Bajnok Keszthelyi Vivien, aki egy tehetséges 12 éves lányból vált 5 év leforgása alatt nemzetközi szinten elismert autóversenyzővé. Vivien, akinek egyébként David Schumacher, Ralf Schumacher fia a párja, a pályafutása kezdetétől szem előtt tartotta a jótékony ügyeket, az évek során folyamatosan követte, és segítette a UNICEF programjait. A szervezet Bajnokaként pedig a csecsemőhalandóság visszaszorításának fontosságára, valamint a csecsemőkori immunizáció támogatására szeretné felhívni a figyelmet:

„Elszomorító, hogy egy gyermek még azelőtt elhalálozik, hogy megszerezné az első emlékeit a szüleiről és a világ szépségéről. Az pedig még elkeserítőbb, ha olyan vírus vagy betegség áldozatául esik, melyet a modern orvostudománynak köszönhetően meg lehetett volna előzni. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a UNICEF a bajnokának választott, így én is hozzájárulhatok ahhoz, hogy az oltóanyagok minden rászoruló csecsemőhöz eljuthassanak. Talán pont az egyik megmentett gyermek lesz az a bajnok, aki később a következő létfontosságú oltóanyagot feltalálja.”

Fotó: Facebook

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top