TV-sztárok

Brutális baleset az Ázsia Expressz forgatásán

Nem sok esélye van valakinek Laoszban, ha a várostól távol szenved súlyos balesetet, mivel arrafelé nincs mentő. Egy helyi férfi az Ázsia Expressz mentőtisztjének köszönheti az életét.

Ázsia kommunista államaiban az egészségügyi ellátás jócskán alulmúlja az Európában megszokottat, egy várostól távol történő közúti baleset esetén például a sérülteknek esélyük sincs mentőhöz jutni, a mentő ugyanis arrafelé teljesen ismeretlen fogalom.

Laoszban egy helyi férfi annak köszönheti az életét, hogy az Ázsia Expressz stábja épp arra járt, ahol egy baleset történt. A valóságshow csütörtöki részében is feltűnt pár pillanatra, ahogy egy kamion és egy kisteherautó ütközött össze a hegyi szerpentinen.

A Ripost azt írja, a baleset pár pillanattal azelőtt történt, hogy a mentőtisztet szállító stábbusz odaért. Varga Norbert mentőtiszt azonnal kérte a sofőrt, hogy álljon meg, amikor meglátta, hogy két férfi egy erősen vérző társát vitte ölben egy platós személyautó felé, és látszott, hogy durva a helyzet.

A sérültet platóra fektették, és miután megértették, hogy segíteni szeretnék, átadták nekem a terepet. A férfi gyakorlatilag kifejelte a kisteherautó szélvédőjét és alaposan összevágta az arcát, de ami a leginkább aggasztott, az a nyaki sérülése volt, mert nagyon vérzett. Elláttam a sebet, fertőtlenítettem a többi sérülést, és bekötöztem a fickót

– mondta a Ripostnak Varga Norbert, aki szerint ha nem járnak arra, majdnem biztos, hogy a sérült elvérzett volna.

Varga Norbert magasan képzett mentőtiszt, aki közalkalmazottként a köztársasági elnök mellett teljesít szolgálatot. Főállása mellett hat éve dolgozik tévés produkciókban mint egészségügyi segéd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top