TV-sztárok

Lehet tovább matekozni, folytatódik a Játssz!Ma!

Már közel száz csapat nevezett a népszerű online gondolkodásfejlesztő játék, a Játssz!Ma! idei versenyébe. Az ingyenes vetélkedő következő évada november 21-ig várja a logikai feladványokért rajongók jelentkezését.

Elindult a regisztráció a Matematika Birodalma Alapítvány által meghirdetett online közösségi játékra. Az előző Játssz!Ma! fordulói során közel ezer – többgenerációs családokból, osztálytársakból, baráti társaságokból, kollégákból álló – három fős csapat gondolkodott együtt hétről hétre.

A szervezők idén is buzdítanak minden kreatív fejtörésre nyitott érdeklődőt, hogy életkortól és végzettségtől függetlenül vessék bele magukat a feladványok világába, és bizonyítsák be, a matematika nem ördöngösség! A legügyesebb és legkitartóbb különítmények a közös játék mellett akár 500 000 Ft-os nyereménnyel, a versenyzők kedvenc iskolája pedig szintén félmillió forintos támogatással gazdagodhat.

A Játssz!Ma! előző évadának nyertesei (forrás: Játssz!Ma!)

A Játssz!Ma! előző évadának nyertesei (forrás: Játssz!Ma!)

A Matematika Birodalma Alapítvány célja, hogy saját tapasztalataikon keresztül mutassa meg a résztvevőknek a matematika szépségeit, a gondolkodás hasznosságát. A szervezők hosszú távú céljai között szerepel a természettudományos képzések népszerűsítése, valamint a magyar matematikai tehetséggondozás fejlesztése is. Az idén meghirdetett Játssz!Ma! Junior kifejezetten a 8–12 éves gyerekek matematikai gondolkodás iránti szeretetének a kialakítására, illetve mélyítésére törekszik. A tizenöt héten át tartó szellemi erőpróba végén a legjobb csapatok értékes nyereményekkel, a résztvevők által választott iskola pedig jelentős támogatással gazdagodik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top