TV-sztárok

Két gyerek életét is megmentette Varga Iza, a Barátok közt sztárja

Mindkét alkalommal félrenyeltek a gyerekek, Iza pedig nem ijedt meg, hanem a Heimlich-fogást alkalmazta.

A héten volt az újraélesztés világnapja, ennek kapcsán írta ki a Facebook-oldalára Varga Iza, hogy ő bizony már mentett életet, ami leírhatatlanul jó érzés. A Barátok közt Nórája két gyerek életét is megmentette, amikor a gyerekek félrenyeltek.

A Heimlich-fogást alkalmaztam. Nem féltem, pontosan tudtam, mit csinálok. Nem gondolkodtam, higgadtan, tiszta fejjel tettem a dolgom. Ilyenkor nincs is más választásod” – idézi a Bors a színésznőt, aki a Vajdaságban járt általános iskolába, ahol nyolcadik osztályban egy évig tanítják az elsősegélynyújtást, az­tán a középiskolában is egy évig.

„Amit ott t­a­nultam, az elraktározódott bennem, és amikor kellett, előjött. Vannak, akik vészhelyzetben bepánikolnak, mások higgadtak maradnak, ez alkati kérdés. Hálás voltam a jóistennek, amiért tudtam, mi a dolgom, és tiszta fejjel meg is tudtam csinálni. Utólag lettem rosszul, amikor leesett, hogy mekkora felelősség volt a vállamon. Nehéz volt feldolgoznom a történteket” – fogalmazott Varga Izabella.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top