TV-sztárok

Feljelentették Oszter Sándort természetkárosításért

A diósjenői polgármester azonnal leállíttatta a falu tavát veszélyeztető építkezést, a horgászok pedig feljelentést tettek Oszter Sándor ellen.

Ahogy beszámoltunk róla, Oszter Sándor hatalmas építkezésbe kezdett diósjenői birtokán, ám a tereprendezés közben elterelte a falu 27 hektáros halastavát tápláló patakot. A helyiek szerint Oszter eleve nem is építkezhetne ott, ahol most munkagépek kotorják a földet, a színész szerintük átminősíttette a patakot árokká, így kerülve ki a szabályozást.

A Borsnak nyilatkozott a horgászegyesület elnöke, aki nem érti, hogyan kaphatta meg Oszter az építési engedélyt. “Senki sem látott szakhatósági elemzést, tanulmányt. Vagyis sejthető, hogy a művész úrnak úgy adták ki az engedélyt erre az építkezésre, hogy a terveket sen­ki sem látta (ha voltak egyáltalán). Csak így fordulhatott elő, hogy mindenki most csodálko­zik rá arra, hogy a patakot elvezette. Erre nyilvánvalóan nem kapott volna soha lehetőséget. Természetesen ezt is megjegyeztük a feljelentésünkben, amelyet természetkárosítás címén nyújtottunk be a hatóságokhoz” – mondta Bottlik István.

Feljelentették Oszter Sándort természetkárosításért

A település polgármestere azonnali hatállyal leállíttatta az építkezést. “Valóban nem láttunk semmilyen előtanulmányt, talán figyelmetlenek voltunk, azonban olyan meggyőző ajánlásokkal érkezett engedélyeztetésre hozzánk a tervezet, hogy nem volt okunk kételkedni a szakszerűségében. Ez egy jó beruházás lett volna, vagy még lesz, jóhiszeműek voltunk, ezért támogattuk. A lakossági bejelentések tömkelege azonban ráébresztett minket arra, hogy valami nem stimmelhet, a nagy tó élővilágát nem lehet veszélyeztetni” – fogalmazott Diósjenő vezetője.

A lap azonban megjegyzi, a munkálatok tovább folynak Oszter Sándor birtokán. A falu pedig attól tart, mire a vizsgálat véget ér, visszafordíthatatlan károkat szenved el a Börzsöny egyik legszebb tava.

A színész továbbra sem nyilatkozik az ügyben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top