TV-sztárok

Meghalt Schubert Éva

86 éves korában meghalt Schubert Éva színésznő. A hírt Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala jelentette be sajtóközleményben.

86 éves korában meghalt Schubert Éva színésznő – közölte Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala sajtóközleményében. Schubert számos filmben szerepelt, köztük a Szomszédok című teleregényben is. 

Meghalt Schubert Éva

“A kiváló magyar színművésznő, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének tulajdonosa több évtizedes kiemelkedő színészi munkásságáért, a színpadon és filmvásznon nyújtott felejthetetlen alakításáért, a fővárosi színházakban folytatott több évtizedes színészi pályája elismeréséül kapta meg 2008-ban a Budapest díszpolgára elismerést. A Főváros és a magam nevében őszinte részvétemet fejezem ki a családnak. Schubert Évát a Fővárosi Önkormányzat saját halottjának tekinti” – írja a nekrológ.

Schubert Évát kitüntetéses érettségije ellenére

nem vették fel az egyetemre arra hivatkozva, hogy apácáknál nevelkedett. 1949-ben emiatt nem tanulhatott tovább, ezért gyors- és gépírást tanult, majd gépírónőként helyezkedett el.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola esti tagozatán 1955-ben szerzett diplomát, 1958-tól 1978-ig a Vígszínház tagja volt.Az egyik legintelligensebb magyar színésznőnek tartották, de mivel a kommunista funkcionárius,

Aczél György nyíltan utálta Schubert művészetét,

nem alakíthatott nagyobb főszerepeket. Schubert több nyelven is beszélt: németül, angolul, franciául és latinul.

Később a Játékszínben és a soproni Petőfi Színháznál játszott. 2011-ben csontritkulása miatt kerekesszékbe kényszerült, több műtéten is átesett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top