TV-sztárok

Vadon Jani: rommá égtem a színpadon – emlékezetes sztorik a Rádió 1 turnéjáról

Nehéz hét van a Rádió 1 csapat mögött, az elmúlt héten az országot járták, és kitettek magukért, cserébe pedig rengeteg szeretetet kaptak. Vadon Jani azért egy esetben örült volna, ha picivel kevésbé lelkes a rajongójuk.

 Az biztos, hogy a Rádió1 Reggeli Show műsorvezetői hármasa bevállalós, és a szerencsére a hallgatók is mindig tartogatnak nekik valami meglepetést. Ahogyan a korábbi országjárásokon is kiderült, Sebestyén Balázsék élvezik a közönségtalálkozókat, Rákóczi Feri szinte állandóan a kitelepülés közönsége között sétálgat, Vadon Jani pedig azon van, hogy senkinek se kelljen csalódnia, aki kijön megnézni őket, legyen szó közös fotóról vagy apró, Rádió1-es ajándéktárgyról. 

Megnézem
Összes kép (1)

“Volt egy hallgatónk, aki még az előző rádiós egyik utolsó kitelepülésünkkor hozott egy süteményt, amit sportszeletnek nevezett el, mivel ilyen kis rumos-diós kockák voltak. Akkor beszéltünk, hogy nagyon finom, jó az állaga, csak túl édes. Most, egy évvel később hozott nekünk egy dobozzal már az új recept szerint. Ezekért érdemes csinálni, a szeretetért, amit kapunk” – mesélte Vadon Jani, aki köztudottan édesszájú, és ha a mostani roadshow öt emlékezetes pillanatáról kérdeztük, viccesen megjegyezte: három cukrászdalátogatás, a diósgyőri vár és a hoszteszlányok. 

“De komolyra fordítva. A 47. születésnapomra elintézték, hogy bent aludhassak a diósgyőri várban, ez fantasztikus lehetőség volt nekem. Várfanatikus vagyok, nagyon szeretem a történelmet. Úgy kell elképzelni, hogy egész éjszakára egyedül voltam a várban, egyedül bolyongtam a kiállítótermekben. Ráadásul kaptam eredeti középkori recept alapján készült zsályás-túrós zsemlécskéket és almatortát, ezenfelül egy kétórás exkluzív idegenvezetést.”

A galériánkra kattintva a desszertek mellett azt is láthatod, hol aludt Jani, akinek persze nem csak jó élménye volt a roadshow-n.

Megnézem
Összes kép (1)

Mielőtt rátérnénk a kellemetlen részre, előbb még egy kis kitérő. Akik valaha hallották már Janit süteményekről beszélni, azok tudják: a műsorvezető saját cukrászdakalauzt tudna írni. “Nemcsak nagyon szeretem a süteményeket, hanem viszonylag képben is vagyok a cukrászdák terén Magyarországon, és nekem mindig egy olyan lehetőség egy kitelepülés, hogy meglátogathatom azokat a cukrászokat, akikkel jó kapcsolatot ápolok amúgy is. Így például nem tudtam nem bemenni Győrben Lengyel Józsihoz.”

Torta és Karamell cukrászdában Lengyel Józseffel
A Torta és Karamell cukrászdában Lengyel Józseffel

A Rádió1-eseknek sűrű volt a hét, és persze a sok jó élmény mellé megfért egy kis szívatás is. Amikor például ebben kellett színpadra állnia Janinak – ahogyan még nem láttuk –, biztosan hálás volt a sorsnak a napszemüvegért és a parókáért, amelyben gyakorlatilag felismerhetetlen. 

Vadon Jani: rommá égtem a színpadon - emlékezetes sztorik a Rádió 1 turnéról

“Rettenetes volt. Persze, ha élményekről kell beszélni, akkor az is az volt, csak nem annyira pozitív, szörnyen frusztráló volt. Jött egy nagyon kedves hallgatónk, akit nagyon szeretünk, csak azt gondolta, hogy neki bármiféle köze van Michael Jacksonhoz, főleg mozgáskultúrájához. Hozott ilyen flitteres göncöket, amelyek sokkal inkább voltak Boney M-esek, mint Michael Jackson-osak, és persze kit szúrt ki magának? Megint engem.”

Balázs kitalálta, hogy táncoljanak együtt egy Jackson-számra, és Jani már akkor sejtette, hogy ez lesz, de nagyon picit bízott abban, hogy legalább valamiféle köze lesz az egésznek Jackóhoz. 

“A mozgáskultúrám a headbangelésben merül ki, nem a táncban, de kiderült, hogy a srácnak sincs semmi köze Jackóhoz. Ez akkor kiderült, amikor már tíz perce voltunk a színpadon, és rommá égtünk, na nem a nap miatt. Borzalmas volt.”

 

A Rádió 1 Reggeli Show roadshow-ról csak számokban: 

  • 1200 fölötti megtett kilométer.
  • 37 fős stáb végig az országon (ebből 12 fős stáb épített és bontott minden helyszínen)
  • több mint 1,5 tonna felszerelés.
  • A plexiből készült stúdiót és a szükséges eszközöket, sátrakat, zászlókat stb. egy 12 tonnás teherautó szállította, egy 3,5 tonnás teherautón ment velük egy 3,5 tonnás aggregátor, valamint 2 személyautó a stábbal.
  • Hatalmas ledfal mutatta a helyszíneken az eseményeket azoknak, akik nem fértek az első pár sorba.
  • 4 órán át tartott felépíteni a stúdiót, és 3,5 órán át lebontani.
  • A leghosszabb út a roadshow során: Miskolc–Győr, a teherautónak majdnem 6 óra volt.
  • A legtöbb a gyorskötözőből fogyott, kb. 2500-2600 darab.
  • Rengeteg ajándék: napi 10 ajándékcsomag bögrével, tollal, frizbivel stb., 2000 nyakba akasztó, több mint 2000 lufit fújtunk fel, 5000 dedikálókártya fogyott.
  • Több mint 100 szállodai szobát foglaltak el öt éjszaka alatt öt városban.
  • Nagyon sok pogácsa, nagyon sok kaja fogyott.
  • Nagyon sok ajándék érkezett (sok-sok bor például Szekszárdon), rengeteg sütemény, de kaptak friss cseresznyét vagy házi készítésű csülköt, csevapcsicsát is.
  • Győrben volt a legnagyobb ajándékozókedv, ott kapták a legtöbb ajándékot.
  • Megszámlálhatatlan aláírást osztottak ki, és sok közös fotó készült a rajongókkal.

Minden városban gyűjtöttek a műsorvezetők élményeket. Janinak a közönségtalálkozó a kedvenc része az utazások során: “Győrben van egy kislány, aki amikor először kijött, még a derekamig ért, most pedig már egy kész, érett nő. Azt, hogy jó úton járunk, és jó dolgokat csinálunk, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ezekkel az emberekkel évről évre találkozunk, és ők nem nyereményvadászok. Ha csinálunk egy közös fotót, az nekik pont elég. Megdöbbentő, amikor hoz valaki egy paksaméta fotót, és van neki mappája, és ott vannak egymás mellett évről évre úgy a fotók, ahogy nekünk sincsenek meg.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top