TV-sztárok

Komoly betegséget diagnosztizáltak Szigeti Ferencnél, a Karthago gitárosánál

Tizennyolc éve része Szigeti Ferenc életének a sport, heti háromszor jár edzeni, de mostanában sehogy sem mentek le a plusz kilók, kiderült, hogy baj van a pajzsmirigyével.

A pajzsmirigynek az anyagcsere-folyamatokban van komoly szerepe, ha gond van vele, az elhízást és szívbetegségeket is okozhat. “Göböket fedeztek fel a parzsmirigyemen, amelyek akadályozzák azt, hogy megfelelően működjön. De egészséges életet élek, hamarosan meggyógyulok” jelentette ki Szigeti Ferenc, aki most gyógyszerekkel kezeli a betegséget, és persze az edzést sem hagyja abba, hiszen mozgás nélkül el sem tudná képzelni az életét.

Az, hogy ilyen hamar észrevették a bajt, annak is köszönhető, hogy Szigeti Ferenc rendszeresen jár szűrővizsgálatokra. “Túl sok barátomat vesztettem már el amiatt, hogy egy-egy súlyos betegséget nem fedeztek fel náluk időben. Pedig a rendszeres szűrővizsgálattal megelőzhető lett volna a baj. Éppen ezért én nagyon hiszek a megelőzésben, hiszen számomra nagyon fontos az egészségem. Minden évben teljes körű kivizsgáláson veszek részt. Ez nemcsak laborvizsgálatokat jelent, hanem teljes testes CT-t, MRI-t, de elvégeztetek egy-egy gyomor- és vastagbéltükrözést is, és urológushoz is rendszeresen járok. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy figyeljünk a testünkre, és ne várjuk meg a tüneteket, mert akkor már lehet, hogy túl nagy a baj. A göböket is így találták” – mondta el a Karthago gitárosa a Blikknek.

Komoly betegséget diagnosztizáltak Szigeti Ferencnél, a Karthago gitárosánál

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top