TV-sztárok

Aggódik a rendező Stohl András miatt

Váratlan fordulat. Stohl András színpadi szerepe szinte teljesen összecseng magánéletével. Vajon jót tesz, vagy éppenséggel árt mindez az alakításnak?

Házassági leckék középhaladóknak című darabban Stohl András egy csalfa férjet alakít, aki képtelen megálljt parancsolni az ösztöneinek. Nem először történik vele ilyen, hogy a szerepe összecseng a magánéletével. 2010-ben ittasan okozott autóbalesete után egy rendőrt játszott, aki begőzölt fejjel olyan hibát követ el, ami miatt címlapokra kerül, ízekre szedi őt a sajtó. Stohl András a szerepe szerint ezt üvöltötte: “Minden újság címlapján ott a képem, ki fog ezek után alkalmazni? Hát keresztre kell engem feszíteni?” 

A darab rendezője kissé aggódik az ismételt egyezés miatt. “Tekintettel arra, hogy a szerző, Florian Zeller nem ismeri Stohl Andrást, nyilvánvaló, hogy nem az ő életét vetette papírra. A szerző sokat foglalkozik a férfi–nő kapcsolatokkal, a Centrál Színházban is több olyan remek darab fut, ami ezt a témát járja körül. András magánélete és a szerepének az egyezése a Házassági leckék középhaladóknak című darabban nyilvánvaló, ami némi félelemmel tölt el. Ezek a túlságos egyezések ugyanis leránthatják a darabot onnan, ahol van, vagyis kizökkenthetik a nézőt. András balesete után közvetlenül, amikor a Jó zsaru, rossz zsaruban játszott, ő is és a közönség is érezte az előadások alatt a zsigeri egyezést. Nem voltak könnyű pillanatok azok sem” – mondta el a Borsnak Puskás Tamás, rendező.

Aggódik a rendező Stohl András miatt

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top