TV-sztárok

Kovács Patrícia az aszexualitásról vall

A színésznő a Válótársak kapcsán vallott az aszexualitásról. Kovács Patrícia behatóan tanulmányozta a témakört, amikor szükség volt rá. Rövidre szabott interjú.

A Válótársak néha túlmutat a szórakoztatáson, és komoly problémákkal is foglalkozik. Az aszexuális Dalmát alakító Kovács Patríciát megkérdeztük, hogy mennyire nehéz eljátszania egy ilyen szerepet.

Távol áll tőled ez a ridegebb szerep?

Az előző évadban lévő Dalma távol állt, az idei évadban a karakterem lelágyult, közel engedte magához Dávidot (Scherer Péter). Vannak köztem és Dalma között hasonlóságok, tudok magamból is építkezni, de az a túlzott visszafogottság és mértékletesség, ahogy ő kapcsolatot teremt, hiányzik belőlem, mert ennél én nyitottabb és élettel telibb vagyok. Érdekes feladat, amikor szélsőséges karaktert kell megformálnom. Meg kellett tanulnom a mértékletességet, ami nemes, de nehéz feladat.

Mielőtt játszani kezdtél, tanulmányoztad az aszexualitás témakörét?

Akkor kezdtem el tanulmányozni, amikor a sorozatban oda érkeztünk, hogy Dalma és Dávid csoportterápiára megy, valóban léteznek-e ilyen csoportok, amelyekben a hozzájuk hasonló pároknak próbálnak segíteni. Amikor olvasgattam ezeket a történeteket, rájöttem, hogy sokkal több embert érint ez a probléma, mint gondolnánk. Bár sokan nem is jönnek rá, vagy vallják be maguknak, hogy azért nem vágynak az érintésre, mert aszexuálisak.

Te vagy a szexelő szereplők ellenpólusa a sorozatban.

Dáviddal mi vagyunk a visszafogott pár. Biztos nagyon várják már a nézők, hogy lássanak minket összebújva, de azt nem árulhatom el, hogy ez megvalósul-e.

Szerinted a valóságban működhet egy ilyen kapcsolat?

Azt gondolom, a szeretet minden fölött áll, és minden problémán átsegít. El kell fogadni egymás igényeit, és meg kell tanulni egymás vágyait kielégíteni. Igaz, ez hatalmas munka, de szeretném hinni, hogy van olyan szeretet, amely ezen átsegíthet két embert.  

 

(A Válótársak csütörtök esténként látható az RTL Klub műsorán)

(címlapkép: Kovács Patrícia Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top