TV-sztárok

Megtévesztette a fogyasztókat Klapka György cége

Ismét bírságot kapott Klapka György. Míg nyáron 35 millió forinttal büntette a kőbányai önkormányzat egy ingatlanügylet miatt, most a Gazdasági Versenyhivatal sózott rá kétmilliós bírságot, mert valótlanságot állított két termékéről.

Kétmillió forintos bírságot szabtak ki Klapka György cégére, a Klapka Kereskedőház Kft.-re, miután a Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a cég két termékét megalapozatlan hatásokkal népszerűsítette. Az egyik termék az Arany Só elnevezésű aranykolloidos étkezési só volt, amit Klapka György cége gyógyhatásúnak ígért, noha sima étkezési sóként hozták forgalomba, pedig a kolloid oldatok nem fogyaszthatók sem élelmiszerként, sem étrend-kiegészítőként, így a kolloidos konyhasó forgalmazása akár élelmiszerként, akár étrend-kiegészítőként jogszerűtlennek minősül.

Gond volt még az Arany Só Mini Szanatórium elnevezésű inhalátorral is, amit a cég tiltott gyógyító és az egészségre gyakorolt, megalapozatlan hatásokkal népszerűsített. Elmaradt ugyanis a készülék klinikai tesztelése, így az inhalátornak tulajdonított jótékony hatás bizonytalan volt, ami megtévesztette a fogyasztót.

A GVH a kétmillió forintos bírság megállapításakor súlyosbító körülménynek vette a termékek bizalmi jellegét, illetve azt a tényt, hogy beteg embereket tévesztett meg a cég, akik sokkal érzékenyebbek a betegségükkel kapcsolatos hirdetésekre. Enyhítette a körülményeket, hogy a Klapka Kereskedőház januártól felhagyott a jogsértő kereskedelmi gyakorlattal, ám honlapján fennmaradtak a megtévesztő információk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top