TV-sztárok

Cristiano Ronaldo a legjobban kereső sportoló, és költi is a milliókat

Mostantól Cristiano Ronaldo a világ legjobban fizetett sportolója – legalábbis a Forbes legújabb listája szerint. A Real Madrid futballsztárja amellett, hogy brutál sokat keres, rendesen költi is a milliókat. Azt is megmutatjuk, hogy mire.

Cristiano Ronaldonak bizony bejött az élet. Persze, nem vitathatjuk el tőle, meg is tesz mindent azért, hogy a világ legjobb futballistái között tartsák számon. A számos rekord között, amit pályafutása alatt felállított, újabb elsőséget gyűjtött be. Ezentúl ugyanis ő a világ legjobban fizetett sportolója is.

Ronaldo ugyanakkor nem csupán csillagászati összegű fizetéséből él, melyet a Real Madridnál keres, hanem számos szponzori pénzt is besöpör. Mert, ha az ember fiát a világon milliók imádják, akkor bizony a nevével bármit el lehet adni.

A Forbes szerény számítása és listája szerint CR7 az elmúlt 12 hónapban összesen 88 millió dollárt kasszírozott, amit forintban átszámítva számokkal még leírni sem egyszerű, ugyanis mindez cca. 24 milliárdnak felel meg.

A Real Madrinál keresett éve cca. 36 millió eurós fizetését a szponzori bevételek – amit 50 millió dollárra taksál a Forbes – egészítik ki. Növelik Ronaldo bevételét az egyéb éves bónuszok, amit például azért kapott, mert a portugál válogatott is ott lehet a foci Eb-n, vagy mert éppenséggel a Real Madrid besöpörte a 11. Bajnokok Ligája trófeát.

De a mesés összegekből nemcsak saját magára költ Cristiano Ronaldo. Gyakran röppennek fel olyan hírek, hogy kisgyermekek agyműtétét fizette ki, de számos karitatív kampányban is részt vesz, amikor épp nem hajléktalannak öltözik az utcán.

Cristiano Ronaldo a legjobban kereső sportoló, és költi is a milliókat

És hogy mire költi ezt a mérhetetlenül sok milliót? Például hobbijára, az autókra. Káprázatos autógyűjteménye van ugyanis, garázsában olyan luxusjárgányok sorakoznak, mint a Maserati, a Bentley vagy éppenséggel a Lamborghini Aventador, a Ferrarikról vagy Mercedesekről, Porschékról már szót sem ejtve. És persze csodás úszómedencés villákat is magáénak tudhat, méregdrága karórákat, ékszereket, ruhákat épp úgy, mint a világ többi szupergazdag embere.

(Business Insider)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top