TV-sztárok

Varnus Xavér Berlinbe költözött

"Úgy határoztam, minden hónapból 3 hetet Berlinben és egy hetet idehaza töltök" – mondta Varnus Xavér a Fókusznak.

Ezt  mesélte élete eddigi legnagyobb döntéséről még a múlt héten Budapesten Varnus Xavér. A Fókuszt Berlinben, új otthonában fogadta, nekik mesélt.

“Ha 7,5 óra alatt ideérek, ez a befektetés nem nagy befektetés ahhoz képest, hogy mit kapok érte cserébe.”

Varnus Xavér ebben az egyszerűen berendezett lakásban kezdett új életet a közelmúltban. Épp kisebb felújítási munkálatokat végeznek itt, de a képeken is jól látszik, hogy a szobák berendezése puritán, különösen a Varnus család Balaton felvidéki villájához képest, ahol néhány éve a Fókusz is forgatott. De Xavért még így is felpezsdíti a berlini élet, amit kulturális sokszínűség és az emberek nyitottsága jellemez.  

RTL Klub/Fókusz
RTL Klub/Fókusz

“Berlin a mai világ legmultikultibb városa, sőt Európában mindenképp az, nincsenek társadalmi korlátok. Itt valaki a teljesítményével, a szorgalmas munkájával bejuthat azokba a körökbe, ahol teljesen előítélet-mentesen fogadják őt.”

 Miután budapesti lakását eladta, székhelyét Berlin elit negyedébe, Charlottenburgba tette át. 

 “20 lakást megnéztem, kínok kínját álltam ki, 5 órakor halálfáradtan bejöttem ebbe a kis kávézóba véletlenszerűen, ez Berlin egyik nagyon izgalmas környéke.”

Szerinte Berlin mára a harmadik legnépesebb magyar város lett, rengeteg magyar barátja él ott már évek óta, egyikük hívta fel a figyelmét erre a lakásra. 

RTL Klub/Fókusz
RTL Klub/Fókusz

Eleinte azért neki is szoknia kellett az új életet, először csak egy hetet, aztán 10-12 napot töltött itt. 

“Kétségtelenül drágának tűnik a környék, de a gondviselés közel állt hozzám, amikor ezt a lakást megvettem, gyakorlatilag töredék áron vettem meg, igaz, olyan állapotban, hogy legutóbb 1952-ben látott festőszerszámot. De már birtokon belül vagyok” – mondta a Fókusznak.

De vissza Budapestre, amelynek számos épületét, terét, utcáját Xavér a mai napig szerelmesen imádja. Ha néhány percet sétál az Andrássyn, máris többen is megállítják egy közös fényképért, autogramért. Itt meséli el, mennyire hosszú és nehéz folyamat volt, mire meghozta súlyos döntését.

 

RTL Klub/Fókusz
RTL Klub/Fókusz

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top