TV-sztárok

Adósságok miatt kellett eladni Bajor Imre házát

A Bors úgy tudja, hogy a Bajor Imre 2014-ben áron alul eladott étterme után is csak adósságok maradtak a családi cégben. ez állhat a ház eladása mögött.

Bajor Imre többször mond­ta, hogy vál­lalkozása okozta élete legtöbb ba­ját – a Kicsihuszár étterem, amit imádott, de nem hozta meg a várt sikert. A Bors úgy tudja, hogy az áron alul eladott ház nem a család, hanem Bajor Imre egykori cége, a Csóközön Kulturális Szolgáltató Betéti Társaság tulajdonában volt, ami jelenleg is végelszámolás alatt van. A beltag Bajor Imre, a kültag pedig a felesége volt. A színész halálával beltagságát hárman örökölték: felesége és két gyereke. A végelszámolás ténye sajnos azt jelenti, hogy a cég tartozásait a színész halála után még mindig nem sikerült kiegyenlíteni. Erre lehetett megoldás a nagy értékű ingatlan eladása.

Adósságok miatt kellett eladni Bajor Imre házát?

“Ha egy cég nem tudja rendezni az adósságait, végelszámolás alá kerül, ahol a végelszámoló cég mindent megpróbál pénzzé tenni, amit lehetséges, hogy abból rendezze a tartozásokat. Ilyen esetben az ingatlan eladása a végelszámoló cég hatáskörébe tartozik – magyarázta dr. Kamarás Péter ügyvéd. –Mivel az ingatlanról így nem az özvegy, hanem egy cég döntött, amely minél gyorsabban a pénzéhez akar jutni, előfordulhat, hogy inkább áron alul hirdeti meg a házat, hogy előbb vevőre találjon, vagyis a pénzéhez jusson.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top