TV-sztárok

A Star Wars Leiájáénál is izgalmasabb a ma 59 éves Carrie Fisher élete

Leia hercegnőként ismerte meg a világ 1977-ben és több emlékezetes jelenete volt, mint bárki másnak a Star Wars történetében. Mindez komoly nyomot hagyott Carrie Fisher életén, aki 59 évesen már megbékélt a sorsával.

Nem volt egyszerű idáig eljutnia. Ahogyan Carrie Fisher fogalmazott, az élete közel kétharmadában a galaxist járta, és a róla kialakult makulátlan kép élt mindenkiben tovább. “Leia hercegnő halhatatlan, de én nem” – mondta Carrie Fisher, aki egy időben átokként élte meg a Star Wars sikerét.

A Star Wars Leiájánál is izgalmasabb a ma 59 éves Carrie Fisher élete

“Nagyon is tudatában vagyok annak, mennyire őrült vagyok.”

A Star Wars, vagy ahogy régebben emlegettük, a Csillagok háborúja forgatásán Carrie Fisher rászokott a kokainra, amibe kis híján bele is halt. “A Birodalom visszavágot forgattuk, és túladagoltam magam, de túléltem. Lassan rájöttem, hogy egy picivel többet drogozok, mint mások, és elvesztettem az uralmamat önmagam felett.

1987-ben a Képeslapok a szakadék széléről című könyvben írt a drogfüggőségéről, majd később a Wishful Drinking című könyvében Carrie Fisher ismét felemlegette a kalandos életét. 

“Ha az életem nem lett volna vicces, csak egyszerűen valóságos, az elfogadhatatlan lenne.”

Mert kaland és vidámság volt bőven, még ha nem is feltétlenül tűnik Carrie Fisher élete vígjátéknak. Leia hercegnő kalandos magánélete a Star Warsban semmi ahhoz képest, ahogyan Carrie Fisher élt.

1977-ben Paul Simonnal egymásba szerettek, és hat éven át tartott a kapcsolatuk, kisebb kihagyásokkal. A zenészt Fisher egy időre lecserélte Dan Aykroyd színészre, aki annyira odáig volt a Star Wars üdvöskéért, hogy el is jegyezte 1980-ban.

A Star Wars Leiájánál is izgalmasabb a ma 59 éves Carrie Fisher élete

“Volt gyűrűnk, csináltunk vérvizsgálatot és mindent. Aztán újra összejöttem Paul Simonnal” – mesélte Fisher, aki a zenész felesége volt 1983-1984 között, majd egy ideig megint randevúztak a válásuk után.

A Star Wars Leiájánál is izgalmasabb a ma 59 éves Carrie Fisher élete

Carrie Fishert Leiai hercegnő Star Wars kosztümje után elkönyvelték szexszimbólumnak, és válogathatott a férfiak közül.

A Star Wars Leiájánál is izgalmasabb a ma 59 éves Carrie Fisher élete

Végül Bryan Lourd mellett kötött ki, akitől 1992-ben gyereke született, Billie Catherine Lourd. Bryan Lourd végül egy férfi miatt hagyta el a családját, és össze is költözött a szeretőjével.

Carrie Fisher a lányával és az édesanyjával
Carrie Fisher a lányával és az édesanyjával

Aztán Carrie Fisher együtt lakott 2002 környékén James Blunttal, aki az albumán dolgozott. “Nem volt szexuális kapcsolatunk, inkább a terapeutája voltam. Az a fiú egy katona, megosztotta velem  a félelmeit. Nem lenne etikus, ha egy pácienssel ágyba bújnék.”

Carrie Fisher vicces és magabiztos megszólalásairól ismerik, és állítólag tényleg terapeutaként funkcionál sok ismerőse életében. Talán, mert kevés dolgot van, amit nem élt át ő maga is.

“Valójában, én egy bukott anorexiás vagyok. Úgy gondolkodom, mint egy anorexiás, csak a szokásokat nem tudom magamévá tenni.”

A testképzavar Carrie Fishernél leginkább azzal volt összefüggésben, hogy a Star Wars után mindenhol a megjelenésével foglalkoztak.

Gyerekkorában. Debbie Reynolds lányaként közelről láthatta, milyen nyomást jelent egy nőre, ha a környezete szexszimbólumnak kiáltja ki.

A Star Wars Leiájánál is izgalmasabb a ma 59 éves Carrie Fisher élete

Mindezt fokozta, hogy apja Elizabeth Taylort vette el a válás után, akit Carrie Fisher már gyerekkorától ismert, mivel édesanyja legjobb barátnője volt.

Debbie és Carrie Elizabeth Taylor 75. születésnapját
Debbie és Carrie Elizabeth Taylor 75. születésnapján

Bár a zavaros gyerekkora miatt sokan gondolták, hogy rengeteg harag gyűlt fel benne, Carrie Fisher ezt a feszültséget megtanulta kezelni.

“A harag olyan, mintha mérget innánk, és azt várnánk, hogy a másik haljon meg.”

Türelmetlenség már inkább jellemző a színésznőre. Állítólag, a Star Wars epizódok forgatásán már a kezdetektől lekörözött mindenkit, gyorsan tanult szöveget, elsőként érkezett a munkába. Persze, tudjuk, hogy végül már drogokkal tudta magát szinten tartani, mert egyszerűen nem hagyott magának időt a feltöltődésre.

A türelmetlenségéről egy elhíresült mondása is tanúskodik:

“A gyors kielégülés túl sok időbe kerül.”

Ezt a mondatát gyakran idézik, de sokan nem is igazán értették a jelentését. A vicces Carrie Fisher mondásoknak azonban se vége, se hossza. Sok közülük még a Képeslapok a szakadékból című könyvből van. A bipoláris depressziójáról, gyógyszerfüggőségéről szóló életrajzi elemekkel tűzdelt kis írásból

Ez a mondás kifejezetten jellemző Carrie Fisher humorára:

“Ami engem a legjobban aggaszt, hogy mi van ha ez a fickó tényleg az igazi, de egyszerűen még nem voltam elég terápián, hogy megtaláljam vele a közös nevezőt.”

Sosem tagadta, hogy rendszeresen járt terápiára, hogy megtanulja kezelni az érzéseit. A Star Wars hatalmas sikere után Carrie Fisher sokáig úgy érezte, hogy a világ kifordult a sarkaiból. “Néha úgy érzem magam, mintha az orromat egy illatozó pékség kirakatüvegének nyomnám, aztán rájövök, hogy én vagyok a kenyér.”

Carrie Fisher csak úgy foglalta össze az életét, hogy gyakran tűnik úgy, mint aki egy könyvből olvasna fel kitalált személyektől idézeteket, de ez azért van, mert ő maga egy kitalált személy, mégpedig Leia hercegnő a Star Warsból

“Néha azt kívánom, hogy találjak egy rosszfiút, aki kedves lesz hozzám. Vagy talán egy kedves fiút, aki egy kicsit rossz lesz hozzám. De a férfiak általában túl kedvesek túl hamar vagy túl gonoszak túl sokáig.”

A Coelhót is felülmúló idézetek és életbölcsességet humoros köntösbe öltözteti Carrie Fisher, akivel éppen ezért élmény beszélgetni. Ő azt állítja, hogy mindezért alaposan megdolgozott, és sok nehézségen csakis a szarkasztikus humora segítette át. Mindenesetre ezt talán érdemes ellesni tőle. Ahogyan azt is, hogyan lehet Hollywoodban méltósággal megöregedni.

http://itshanxleia.tumblr.com/post/131578446831/i-quote-fictional-characters-because-im-a

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top