TV-sztárok

Ennyit tölthet rács mögött Lagzi Lajcsi

Ha a bíróság figyelembe veszi a súlyosbító körülményeket, akár több évet is a rács mögött tölthet Lagzi Lajcsi – írja a Bors.

Jelen állás szerint igen rosszak a kilátásai a csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett, 30 milliós kárt okozó lopással és vesztegetéssel gyanúsított Lagzi Lajcsinakírja a Bors.

A napilap megkeresésére egy az ügytől független jogász, dr. Magyar György így nyilatkozott:

“Lopás esetében 5 és 50 millió forint között jelentős értékről beszélhetünk, amely alapesetben 1–5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Abban az esetben azonban, amennyiben bizonyítást nyerne, hogy az elkövetők bűnszövetségben vagy üzletszerűen követték el cselekedetüket, akár 8 év szabadságvesztés is kiszabható. A vesztegetés büntetőjogi minősítése független attól, hogy milyen összeggel, vagy akár csak egy ajándéktárggyal kíván valaki jogosulatlan előnyhöz jutni. Alapesetben 3 év szabadságvesztéssel büntetendő a vesztegető, de súlyosabb, minősített esetekben itt is akár 8 év szabadságvesztés szabható ki” – nyilatkozta a jogász a lapnak.

Mint ismert, Lagzi Lajcsit és feleségét, Boglárkát, valamint harmadik társukat kedden vették őrizetbe. A zenész mocsai birtokán korábban illegális áram-, gáz- és vízvételezés nyomaira bukkantak. Lagzi Lajcsit és társait lopással és vesztegetéssel gyanúsítják. A kár 30 millió is lehet.

A Lagzi Lajcsiról készült képgalériát itt megnézheted:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top