TV-sztárok

Így búcsúztak Harangozó Teritől

A Szent István-bazilikában ma búcsúztatják Harangozó Terit. A legtöbben valóban csak egy-egy szál fehér virággal érkeztek, ahogy azt a rendezők kérték.

Ma, szakadó esőben vettek végső búcsút rajongók és pályatársak a szeptember 8-án elhunyt Harangozó Teritől. Az énekesnő életének 72. évében ment el, miután nyár végén kórházba került. Barátainak még a betegágyról üzent, hogy ha operációja után jobban lesz, azonnal SMS-t ír, de erre sajnos már sosem került sor.

Harangozó Terit ma délután szülőfalujában, Bátyán helyezik örök nyugalomra.

“Imádta a virágokat. Egyszerűen rajongott értük. Sokkal jobban szerette, ha születésnapjára vagy bármilyen eseményre virágot kap, mint süteményt vagy bonbont. Akármilyen rendezvényre ment, mindig csak azt kérte, hogy virág legyen az asztalán” – mondta Schmuck Andor az NLCafénak.

Schmuck Andor odaadó barátja volt Harangozó Terinek, éppen ezért a végső búcsúztató megszervezésében és lebonyolításában is főszerepet vállalt a Tisztelet Társaság, melynek ő az elnöke. Ezt Budapesten ma délelőtt 10 órakor tartották a Szent István-bazilikában.

Urnája mellé kedvenc fotóját tették:

A régi barát korábban elmondta, hogy Harangozó Teri utolsó kívánsága szerint végső nyughelye Budapesttől 122 kilométerre, a szülőfalujában, Bátyán, a szülei sírjánál lesz, ezért akkor arra kért mindenkit, hogy koszorút lehetőleg ne hozzon, inkább egy-egy szál virágot tegyen le a ravatalnál. A Blikk információi szerint pedig a búcsúzni vágyó rajongók, ismerősök és pályatársak így is tettek.

A lap tudósítója szerint Aradszky László, Poór Péter és Koós János is beszédet mondtak Harangozó Teri búcsúztatóján.

Így búcsúztak Harangozó Teritől

Koós János a búcsúztatón elmondta, nehezen állt kötélnek, hogy beszédet mondjon a bazilikában, hiszen Harangozó Teri számára tovább él.

“Minden hónapban elmentünk a kedvenc kis vendéglőnkbe csevegni egy kicsit, éppen esedékes volt az újabb találkozó, de lemondta. Másnap került kórházba. Nehezen tudom feldolgozni, hogy egyre többen mennek el közülünk az égi színpadra” – tolmácsolta a lap Koós János szavait.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top