TV-sztárok

Éden Hotel: vizsgálatot indít a TV2 a szexuális visszaélés ügyében

A TV2 belső vizsgálatot indít, amiért minden további nélkül adásba került, ahogy Gábor megpróbálja erőszakkal szexre bírni Nórit az Éden Hotelben.

Óriási vihart kavart, hogy a TV2-n kommentár nélkül adásba került, ahogy Gábor szexre próbálja kényszeríteni Nórit az Éden Hotelben. A lány először sírva mesélt a riportszobában a történtekről, este azonban megvédte Gábort a többiek előtt. Az érintettek nem nyilatkozhatnak az ügyről, mert még játékban vannak írja a Bors.

A csatorna leszögezte, hogy nem történt erőszak, de közleményt adtak ki, melyben elismerik, hogy hibáztak: A TV2 Éden Hotel című valóságshow-jának pénteki adásában egy olyan jelenet is képernyőre került, amelyben az egyik női szereplőt játékostársa agresszív szexuális közeledésével és verbális kommunikációjával méltatlan, megalázó helyzetbe hozta. Elismerjük, hogy a képsorok közlése nemcsak a televíziónézők, hanem az egész társadalom felé rossz üzenetet hordozott. A szóban forgó jelenet és a kapcsolódó kommentár adásba engedésével a csatorna hibát követett el, ezért Yvonne Dederick ügyvezető igazgató döntése értelmében belső vizsgálatot indítunk. Tesszük ezt annak érdekében, hogy még részletesebben, egyértelműen feltárjuk az ügy körülményeit, adott esetben felülvizsgáljuk a műsor szerkesztési folyamatait. Célunk, hogy tisztázva a helyzetet, levonjuk a megfelelő konzekvenciákat. Ha kell, külsős szakértő bevonásával folytatjuk le a vizsgálatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top