TV-sztárok

Erőss Zsolt özvegye egy évvel a tragédia után: “Bármit megadtam volna, hogy elbúcsúzhassak tőle”

Joshi Bharatnak mesélt őszintén az elmúlt egy évéről Sterczer Hilda, Erőss Zsolt özvegye, aki ma sem tartaná vissza férjét a mászástól.
MTI Fotó: Magyarok a világ nyolcezresein
MTI Fotó: Magyarok a világ nyolcezresein

Lassan egy éve már, hogy Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászók eltűntek a Kancsendzönga csúcstámadásakor. Özvegye, Sterczer Hilda Joshi Bharatnak mesélt az utolsó levélváltásaikról. “Zsolt összes levele arról szólt, hogy mennyire hiányzunk neki, és alig várja, hogy újra velünk legyen. Örült neki, hogy már csak a csúcstámadás van hátra és visszatérhet” – mesélte a kétgyermekes anya, aki nem gondolta, hogy többé nem látja férjét, amikor elengedte a Himalája 8586 méter magas csúcsára.

Ma sem próbálná meg lebeszélni férjét az útról

“Sokan kértek, hogy beszéljem le arról, hogy elinduljon. De hogyan is tehettem volna? Ez volt az élete. Zsolt maga volt a mászás. Én is hittem benne, hogy Zsolt megélheti az öregkort, annak ellenére, hogy veszélyes munkát, sportot, hobbit, hivatást művel. De annyira jól ismerte a határait, a hegyet, a körülményeket, tudott mindig jól dönteni, hogy az az elképzelése, hogy szeretne megöregedni és megérni az unokái születését, teljesen reálisnak tűnt. Amikor azonban kijött a médiában, hogy eltűntek, én már tudtam, hogy nem tér vissza – vallotta meg őszintén a mai napig erőt sugárzó asszony, akinek a legjobban az fáj, hogy nem láthatta férje holttestét. “Bármit Erőss Zsolt özvegye egy évvel a tragédia után: megadtam volna, hogy elbúcsúzhassak tőle. Reménykedem, hogy tavasszal az új expedíciókkor valaki talál valamit: egy bakancsot, egy táskát, bármit. Ugyanakkor tudom, erre sajnos minimális az esély.”
Joshi Bharat kérdésére Hilda azt is elárulta, egyelőre nincs kész egy új kapcsolatra. “Vannak magányos pillanataim nőként. Én alapvetően kétféle ember vagyok: egyrészt szeretem a társaságot, de Zsolttal pont az volt a jó, hogy a magányos énemet is kiélhettem mellette. Most viszont csak az maradt. Vannak pillanatok, amikor egész valósnak érzem, hogy ott ül mellettem” – mondta az özvegy, aki hozzátette, két gyermekét is úgy neveli, hogy tudják, apjuk a mennyből vigyáz rájuk.

A teljes beszélgetést csütörtökön 11:05 perckor nézhetik meg a FEM3 csatornáján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top