TV-sztárok

Nigella kiakadt azon, hogy a nők nem tudnak főzni

Mindezért a feminizmust hibáztatja a brit tévés szakács. Állítja, a nők társadalmi elismeréséért küzdő mozgalom elriasztotta a hölgyeket a konyhától.

Nigella kiakadt azon, hogy a nők nem tudnak főzni„A feminizmus azt eredményezte, hogy a nőknek manapság egy teljes generációja elkerüli a konyhát, ez pedig senkinek sem jó” – vélekedik Nigella Lawson. Az 53 éves népszerű tévés szakács – akit válása előtt egy étteremben fojtogatott volt férje, Charles Saatchi – ugyan magát is feministának vallja, ám elismerte, hogy a nőknek az a törekvése, hogy megszabadulhassanak a hagyományos női szerepektől, azt eredményezte, hogy negatívan viszonyulnak a főzéshez.

„Úgy érzem, befeketítek egy olyan tevékenységet, amely a hagyományosan a női szerephez kötődött, ez pedig önmagában antifeminista. Ám az, hogy kényelmesen érezzük magunkat a konyhában, mindenki számára fontos, legyen akár férfi, akár nő az illető, manapság azonban sokan félnek a főzéstől” – érvelt az Observer Food Monthly című magazinnak. Mint mondja, sokan úgy vélik, a Hogyan váljunk házi istennőkké című könyvével arra utal, hogy a nők helye a konyhában van, de szerinte sokan félreértették a mondanivalóját.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top