TV-sztárok

A Dallas Samanthája: “Az alkoholisták elvonóra mentek, miután láttak engem a tévében”

Linda Gray színésznőt a Dallas sorozat tette népszerűvé. A tizennégy évadot megélt kultusz-sorozat utolsó részét 1991-ben forgatták. Idén újra összeállt a stáb, kiegészülve új szereplőkkel, hogy új évadot készítsenek az olajbizniszben utazó Ewingok életéről.

Milyen érzés volt újra forgatni a sorozatot és együtt dolgozni a régi gárdával?
Harminckét éve vagyunk nemcsak munkatársak, de nagyon jó barátok is Larryvel (Larry Hagman) és Patrickkel (Patrick Duffy). Ismerjük egymást, és ezért is vártuk a Dallas visszatérését. A pletykákkal ellentétben soha semmi nem volt köztem és Larry között. Ő valóban egy kissé különc figura, de engem közel engedett magához, olyan voltam neki, mint egy testvér.

 
A Dallas Samanthája: „Az alkoholisták elvonóra mentek, miután láttak engem a tévében”
 
A Dallas Samanthája: „Az alkoholisták elvonóra mentek, miután láttak engem a tévében”

Milyen lesz az idős Samantha?
Nos Ellie után ő lesz az a nő, aki összetartja a Ewing családot, de semmiben másban nem fog hasonlítani Ellie-re.

Samantha jó pár évadon keresztül alkoholproblémákkal küzdött, és ön nagyon hitelesen alakította ezt a szerepet.
Számos nézőtől kaptam levelet az elmúlt harminc évben. Olyan nők írtak nekem, akik Samanthához hasonlóan alkoholproblémával küzdöttek, de a karakterem példájára elmentek a névtelen alkoholisták gyűlésére és ma már tiszták. Ez egyáltalán nem ritka jelenség, és nem ítélkezni kell felettük, hanem segíteni őket a leszokásban.
Sokan gondolták rólam, hogy valóban alkoholista vagyok, én ilyenkor csak annyit mondtam: Akkor gratulálhattok a színészi teljesítményemhez.

Előfordult olyan, hogy leült egy bárba, rendelt egy italt és az emberek azt mondták: ezt nem kéne meginnia?
(Nevet.) Nem. Nem tettek ilyet.

A Dallasban már korán reggel whiskyt ittak a színészek. Igaz az a pletyka, hogy a szereplők tényleg becsíptek a forgatás alatt?
Egyáltalán nem. Nem vedeltük a whiskyt egész nap, nem is tudtuk volna. Ha egy színész egy évad forgatása alatt – ami nálunk 28 epizódot jelentett – annyit ivott volna, ahogy azt rólunk terjesztették, hát egészen biztosan nem lett volna használható jelenet a vágószobában.

A Dallas Samanthája: „Az alkoholisták elvonóra mentek, miután láttak engem a tévében”Samantha karakterét az első két évadban mondhatni elnyomta Pamela és Lucy. Aztán fordult a kocka és az ön által megformált asszony lett a vezető női szereplő a sorozatban. Nem volt ebből problémája?
Victoria Principalra (Pamela Ewing) és Charlene Tilton-ra (Lucy Ewing) gondol?

Igen.
Nem, egyáltalán nem. A stúdió a második évad után látta, hogy mennyire jól működik köztünk a kémia Larryvel, hogy Samantha és Jockey kapcsolatában sokkal több van, mint amit megmutatunk. Ezért kaptam nagyobb szerepet. De úgy gondolom, senki nem haragudott meg ezért.

Miben volt más Pamela és Bobby, valamint Jockey és Samantha szerelme?
A „miénk” sokkal fűszeresebb, élénkebb, izgalmasabb volt.

Hihetetlenül ragyog, és a korából sem csinál titkot (Linda idén hetvenéves – a szerk). Mi a titka?
Hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen jó erőben vagyok és egészséges. A nővérem, Betty 43 évesen mellrákban halt meg. Minden nap, amikor felébredek, hatalmas öröm fog el csak azért, mert élhetek. Egyébként tudja mi tart fiatalon? Minden nap meditálok és van két csodálatos unokám.

Dallas, minden szombat és vasárnap reggel a STORY4 műsorán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top