TV-sztárok

A Mentalista sztárja: “Érzelmi csődtömeg vagyok”

A Mentalista Rigsbyjét alakító Owain Yeoman szerint az életben ugyanolyan lúzer, mint a sorozatban. "Egyikünknek sem megy a csajozás, és ugyanolyan a hajunk."

A Mentalista sztárja: Hasonlítasz bármennyire is a sorozatban megformált karakteredhez?
Igen is, meg nem is. Ugyanúgy nézünk ki, a testünk méretei is megegyeznek, ugyanolyan a hajviseletünk. Komolyra fordítva a szót, nem szeretnék belőle tipikus nyomozót csinálni –  tudod olyat, amelyik átrepül a kocsi motorháztetején és lelövi a rosszfiúkat anélkül, hogy csak egy pillanatra is odanézne. Abban is hasonlít rám, hogy egy kicsit ő is érzelmi csődtömeg, jó a munkájában, de nem teng túl benne az önbizalom. Vágyik egy lányra, de nem tudja igazán, hogyan szerezze meg. Ugyanilyen vagyok én is.
 
Sajnálsz bármit azokból a jellemvonásokból, amit Rigsbynek adtál?
Az egyetlen, amit sajnálok, hogy olyan karakternek alkottam meg, aki sokat eszik. Amikor ezt kitaláltam, Bruno Heller (a sorozat forgatókönyvírója – a szerk.) figyelmeztetett, hogy később meg fogom bánni. És valóban. Nagyon nehéz állandóan enni. Egyik alkalommal homárt kellett zabálnom. A jelenetet annyiszor ismételtük meg, hogy a végére 19-et kellett belőle elfogyasztanom. Igazából ez egy igen elbűvölő módja a halálnak: „túlzabálta magát homárral”. Képzelheted, hogy egy életre megutáltam. Mióta Rigsbyt játszom, vegetáriánus lettem, így gondolom Rigsby is az.

A Mentalista sztárja: „Érzelmi csődtömeg vagyok”

Titkok, amiket nem tudtál a Mentalista és a Castle főszereplőiről!


Milyen volt, amikor a főszereplő Simon Baker rendezte az egyik epizódot? Hogyan tudtak ilyen szereposztásban együtt dolgozni?

Simonnal minden remekül ment. Azt hiszem, amit ebből az egészből megtanult, az az, hogy nagyon nehéz egyszerre rendezni és szerepelni is az adott show-ban. Ez az egész majdnem megölte őt. Az én szempontomból viszont remek volt, hogy vele dolgoztam. Leforgattunk egy jelenetet, majd utána megkérdezte: „Akarod még egyszer? Nem? Ok, akkor megvan. Mehetünk tovább.”

A Mentalista sztárja: Szeretnél te magad is rendezni?
Igen, és szerintem erre a Mentalista pont megfelelő lenne. Ha megbuknék e szerepkörben, akkor a legjobb helyen tenném.
 
Mit gondolsz, mitől olyan népszerű a Mentalista? Mitől különbözik a többi nyomozós sorozattól?
Ez egy nyomozós sorozat, amely nem fél attól, hogy olykor viccet csináljon az egyes ügyrendi elemekből. Simon például ellopta Colombo ballonkabátját. Ezenkívül azt hiszem azért is népszerű, mert a nézők nyugodtan lemaradhatnak egy-két részről, és utána is be tudnak kapcsolódni a történetbe. Az olyan sorozatoknál, mint például a Lost – amit én imádtam –, ha egy részről lemaradtál, utána teljesen elveszettnek érezted magad. A mi sorozatunknál ez nem fordulhat elő: egy-két részt kihagyhatsz, ha utána újra nézed, akkor is élvezni fogod. Azt hiszem, manapság sokszor elfelejtjük, hogy a televíziónak szórakoztatnia kell, éppen ezért semmi rossz nincs abban, ha csupán egy órán keresztül ülünk a tévé előtt, és jól érezzük magunkat.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top