TV-sztárok

Trokán Péter: “Nóra ma már sokkal inkább beszédtéma, mint én vagyok”

A Nagy Duettnek köszönhetően viharos gyorsasággal lett ismert és népszerű Trokán Nóra. Még édesapja, Trokán Péter is úgy nyilatkozott a Nők Lapja Cafénak: "Már nem a lányomként említik ez emberek, hanem engem az édesapjaként. Ez egyáltalán nem bánt – büszkeséggel tölt el."
Caramellel rokon lelkek vagyunk
Caramellel rokon lelkek
vagyunk
Fotó: Sanoma Archív/
Németh Gabriella

„Rokon lelkek vagyunk”
Trokán Péter és Papadimitriu Athina annak idején nem fogadták kitörő örömmel, hogy lányaik is a színi karrier mellett döntöttek, ám látva, hogy Anna és Nóra egyaránt szép sikereket érnek el, kezdenek fellélegezni. Mindkettejüknek otthont ad egy remek színház, s a fiatalabbik Trokán lány most a tévénézők szívét is meghódította. Nóri mosolyogva mesél arról, mennyire idegen még neki az érzés, hogy megismerik az utcán, ráköszönnek, a bátrabbak autogramot is kérnek tőle – tagadhatatlanul jólesik neki, de míg „csak” színházban játszott, nem tapasztalta meg az efféle népszerűséget. „Az, hogy Caramel és én megnyertük a Nagy Duettet, egy nagyon jó visszaigazolás volt számomra – meséli Nóra. – Nagyon jó lehetőségnek tekintettem az egész versenyt arra, hogy bizonyítsak magamnak. Caramellel sosem vettük félvállról a felkészülést. Rokon lelkek vagyunk, szerintem ez a titka annak, hogy a produkcióink ilyen jól sikerültek. Caramel sokat beszélt nekem arról, hogy hogyan kell kezelni ezt a fajta figyelmet, amit ilyenkor az ember kap. Szeretnék továbbra is a földön maradni” – véli Nóra, majd hozzáteszi, a közös munka folytatódik: a közelmúltban már felvettek egy duettet Caramel nagylemezéről, és a fiatal színésznő megjelenik majd az énekes idei nagykoncertjén is, mint vendégművész.

„Varázslatot visznek a színpadra”

Fotó: Sanoma Archív/Meglepetés Archívum
Fotó: Sanoma Archív/Meglepetés Archívum

Nóra, mielőtt igent mondott volna a TV2 megkeresésére, kikérte édesapja, Trokán Péter véleményét is: vajon jó ötlet-e színésznőként elmenni egy kereskedelmi csatorna show-műsorába szerepelni? „A lányom színésznő, és nem is szeretne celeb lenni – fogalmaz a színész. – Amikor felhívott, és elmondta, mire kérték fel és milyen kételyei vannak, csak annyit mondtam neki: ha ő adott körülmények között hétről hétre minőséget nyújt a nézőknek, akkor kevéssé számít, hogy milyen közegben teszi. Lényeg, hogy eljut az emberekhez, ami egy fiatal színésznő esetében felbecsülhetetlen érték. Tisztában vagyok vele, hogy ott tartunk: Nóra ma már sokkal inkább beszédtéma, mint én vagyok – nevet. – De egyáltalán nem bánom azt sem, ha már csak Trokán Nóra vagy Anna apukájaként emlegetnek, mert ők az én legnagyobb büszkeségeim. Az édesanyjuk jóval kritikusabb velük, mint én vagyok. Jómagam csak azt látom, hogy ezek a lányok varázslatot visznek a színpadra, tehát egész biztos, hogy nem tévesztettek pályát.” Pedig Nóráról kislányként még senki nem gondolta volna, hogy egyszer színésznő lesz. Visszahúzódó, zárkózott volt – édesapja szerint ebben rá ütött. Mindez akkor változott meg, amikor tizenévesen elkísérte a nővérét a színiiskolába. „Akkor jöttem rá, hogy ez a fajta önkifejezés nekem van kitalálva – meséli Nóra. – Feloldotta bennem a gátlásokat, sokkal nyitottabbá váltam általa, bár a Papához hasonlóan a mai napig nem vagyok egy szószátyár alkatú ember.

Édesanyja a legkeményebb kritikus

Fotó: Sanoma Archív/Nagy Zoltán
Fotó: Sanoma Archív/Nagy Zoltán

„Én valósággal belebetegedtem, amikor megtudtam, hogy a lányaim színészek szeretnének lenni, és ezt komolyan is gondolják – meséli Papadimitriu Athina. – Tudtam, milyen sok nehézséggel jár ez a pálya, hogy milyen megterhelő érzelmileg az örökös bizonytalanság, a színészet minden gyönyörűsége ellenére. A főiskolás éveik alatt végig azért drukkoltam magamban, hogy gördülékeny legyen az elhelyezkedésük a pályán. Csak akkor nyugodtam meg, amikor végeztek, és mindkettejüket befogadta egy-egy színház társulata. Mérhetetlenül büszke vagyok rájuk. Nóri pedig a Nagy Duettben végig hozta azt a színvonalat, amire csakis büszkének lehet lenni. Olykor csodálattal figyelem őt: hogy milyen összeszedett, mennyire jól szervezi az életét, hogy képes bánni a tőlem örökölt temperamentumával. Ezek a dolgok nekem sosem mentek! Ha színpadon látom, képes vagyok függetleníteni attól, hogy ő az én kislányom, tudom őt »csak« színésznőként figyelni, és bizony kíméletlen kritikus vagyok. Egy-egy ilyen alkalom után pár napig nem beszélünk, de aztán bepótoljuk, mert nagyon hiányzunk egymásnak” – nevet a színésznő, aki akár hetente képes felutazni Tahitótfaluból Budapestre azért, hogy középső lánya olykor meleg ételhez jusson édesanyja főztje által. „Most rám is fér, mert a műsornak, a sok munkának köszönhetően sokszor enni sem volt időm” – teszi hozzá Nóra, aki a nyár heteit pihenésre szeretné kihasználni, amit olykor megszakít egy Nyomorultak-előadással vagy egy Caramellel közös fellépéssel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top