Tudjuk, mire vágysz!

Hogyan kell magunkat helyesen parfümözni?

Kár lenne, ha a kedvenc illatunk percek múltán elpárologna a bőrünkről, nem? Eláruljuk, hogyan kell magunkra fújni a parfümöt, hogy tartós legyen.

 1. Az intenzívebb illatért a meleg helyekre fújjunk

A parfüm illata erősebb lesz, ha a testünk legmelegebb részeire fújjuk. Ezek a legjobb helyek parfümözésre: a fül mögötti rész, a csukló belső fele, és a dekoltázs.
Jó tudni, hogy a zsíros bőrön sokkal tartósabbak a parfümök, mint a száraz bőrön.  A zsírosabb bőrűek bánjanak óvatosan a mennyiséggel, a száraz bőrűek viszont bátran fújhatnak magukra az illatszerből.

Hogyan kell parfümözzük magunkat helyesen?

2. A tartósságért a hűvösebb testtájakra permetezzünk

A fent említett, melegebb testtájak felerősítik a parfüm illatát, viszont az alacsonyabb hőmérsékletű helyek azok, amik tovább megőrzik azt. Érdemes tehát egy kicsit a fülcimpákra, vagy a térdkalácsokra is tenni az illatból.
A hajban is soká megmarad a parfüm, ráadásul fokozatosan engedi ki magából az illatát. Viszont az illatszer nagy százalékban tartalmaz alkoholt, ami káros a haj szerkezetére. Ha a hajunkat szeretnénk illatosítani, akkor érdemes inkább hajparfümöt vásárolni, amit már szinte minden nagy és kedvelt márka forgalmaz.

3. Ne dörzsöljük!

Aki a csukló belső felére fújja a parfümöt, az sokszor össze is dörzsöli az alkarok ezen részeit. A
dörzsölés hatására azonban tönkremennek az illatmolekulák, így a parfüm intenzitása csökken.

4. Az időzítés is fontos

A legjobb, ha a parfümöt közvetlenül fürdés után fújjuk magunkra. A bőrünk ilyenkor tudja legjobban
elraktározni az illatot.

5. Extra tartósság

Ha azt szeretnénk, hogy az illatunk extra tartós legyen, kenjünk a fent ajánlott helyekre illatmentes zsíros krémet, például vazelint. Erre a rétegre fújjuk rá a prafümöt.

6. Egészítsük ki!

A legtöbb cég forgalmazza a parfümök kiegszítő termékeit is: kapható tusfürdő, testápoló, esetleg deo is ugyanabban az illatban. Ezekkel megtámogatva a parfüm még jobban kifejti hatását. Ha más cég más illatú termékeit használjuk, az könnyen gyengítheti a parfümünk illatát. Ajánlatos az illatos tusfürdők és testápolók helyett illetmentes temékeket használni, hogy jobban érvényesüljön a parfüm illata.

7. Fontos a minőség

Hogy milyen hosszan tart és milyen intenzív egy parfüm, az a koncentrációtól függ. Az üvegeken található jelzések megmutatják, milyen tartós az illat: az Eau de Cologne nagyon hamar elillan, az Eau de Toilette maximum 3 órán keresztül tartja meg az illatát, az Eau de Parfum már 2-5 órán keresztül illatozik, a Parfum pedig ennél is hosszabban.

8. Föntről lefelé

A parfümöt mindig felülről lefelé permetezzük magunkra, mert az illatmolekulák felfelé szállnak. Így egy cseppje sem megy kárba.

9. Fontos a megfelelő tárolás

A fésülködőasztalra és a hálószoba polcára kiállított parfümös üveg jól mutat ugyan, de a tartalmának egyáltalán nem ez a megfelelő hely. A parfümöt és általában az illatszereket hűvös, sötét helyen kell tárolni, így nem veszítenek minőségökből.

 Parfümök nyárra:

Hogyan kell?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top