Trend

Pólókollekció egy festőművésztől

A Design Hét keretei között október 9-én megnyílt Weiler Péter Kiss***Kiss*** című kiállítása, ahol bemutatják a festőművész által megálmodott, Dorkóval közös pólókollekcióját is. A kiállítás és a kollekció egy jól ismert budapesti belvárosi helyen, a NOMURI-ban látható.

Weiler Péter hordható képeket készített

Weiler Péter húsz éve állít ki folyamatosan Budapest különböző helyszínein és galériáiban. Színes és figuratív képei egyedi hangulatot teremtenek, a hétköznapok kimerevített pillanataiban az élet szépségén túl annak banalitására is ráismerhetünk. Műveiből mosoly és humor sugárzik. A Dorkóval való együttműködésben a festő egyik régi álma is teljesült, végre tényleg hordhatóvá válnak műalkotásai. A Weiler pólókollekcióban visszaköszönnek az alkotó védjegyei, az egyedi hangulatú szituációk, színek és arcok.

Pólókollekció egy festőművésztől

“A hordható képek gondolata valójában mindig is benne volt a munkámban. Szinte a legtöbb kiállításomra készítettem limitált mennyiségű saját tervezésű trikót. A leglimitáltabb mennyiség az volt, amiből csak egy darab készült, és én hordtam a megnyitón. Ezért is nagy megtiszteltetés, hogy a DORKO felkért, hogy tervezzek egy pólókollekciót. Régi álmom teljesült, és most végre profi szakemberek által gondozva kerülnek majd a Playersroom üzleteibe. Ígérem, ha szembe jössz velem az egyik pólómban, kapsz egy nagy ölelést!”

A Kiss*** Kiss*** című kiállítással a tervező a csókot szeretné ünnepelni

“Ha egy párt látunk csókolózni, néha nem merünk odanézni. Nem akarunk tolakodóak lenni, csak fél szemmel kísérjük, hogy mi történik. Egy picit mindenkinek gyorsabban ver a pulzusa. A csók ott van mindenütt, lehet hosszú és rövid, diszkrét és vad, valódi és virtuális… millió formája és pillanata van, amit szeretnék ezzel a képsorozattal meglesni. A drámától az örömig a csók fizikai mozdulata ugyanaz, de néha a háttér alakítja a jelentését. És van, hogy a mozdulat kiszámíthatatlan, mert a csók a gondolatban, egy játékban vagy egy SMS-ben jelenik csak meg… Szóval ünnepeljük együtt a csókot színes és pörgős képekkel! Gyorsabb pulzus és tágabb pupilla a kívánt mellékhatás” – mondta Weiler Péter a Kiss***Kiss*** című kiállítás képei kapcsán.

Pólókollekció egy festőművésztől

A márka régóta felvállalt célja, hogy összekösse a művészetet a divattal, a művészeket a hétköznapi emberekkel.

A Dorko tervezőinek munkáira az egyediség jellemző, figyelemfelkeltő, érdekes alkotásaik mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Olyan művészeket kérnek fel a kreatív tervezésre, akik kitűnnek a tömegből, akik meg merik mutatni a gondolatvilágukat, véleményt alkotnak és formálnak. Tervezőiket összehozzák azzal a közönséggel, akik a művészetükkel azonosulni tudnak, és ezt öltözködésükkel ki is merik fejezni. A cél, hogy az emberek élő kiállításként vigyék a tehetséges magyar művészek alkotásait.

A limitált szériás Weiler pólókollekció a Playersroom webshopjában és Playersroom kiemelt üzleteiben (Mammut, Westend, Aréna) is elérhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top