Trend

Így moss helyesen! – 3+1 tipp a tiszta ruhákhoz!

Mosni tudni kell! Ha téged is ért már kellemetlen meglepetés, amikor kipakoltad a mosógépet, akkor íme, egy kis segítség a mosáshoz!

A mosást is épp úgy meg kell tanulni, mint bármi mást. Ne gondold, hogy csak az indítógombot kell megnyomnod, mert ha nem figyelsz, könnyen a ruháid láthatják kárát.

A mosásnak is megvannak a maga trükkjei

Válogass okosan!

Alap tézis, hogy a fekete zoknit ne mosd egybe a fehér felsőkkel, de a szín szerinti szétválogatáson túl is figyelned kell, hogy mit mivel mosol. Nemcsak arra kell ügyelned, hogy a fehér és a színes ruhákat külön válaszd, hanem anyag szerint is meg kell különböztetned a mosnivalókat. A törölközők és az ágyneműk mosására egészen más program való, mint egy fehér top, vagy vajszínű szoknya tisztításához, és a csipke felsőket sem moshatod egybe a farmerjaiddal.

Csínján a mosószerrel!

A minél több, annál jobb elve szerint annyi mosószert használsz, amennyi csak belefér az adagolóba? Rosszul teszed, ugyanis ahelyett, hogy a ruháid tisztábbak lennének, előfordulhat, hogy koszosabban veszed ki őket a gépből, mint a mosás előtt. A túl sok mosópor valóságos habtengert eredményez a gépben, így a szennyeződések letapadnak a ruhákon. Ne ess túlzásokba, figyelj az adagolón a jelölésekre, és ne töltsd tovább a mosószert, ha szép, tiszta ruhákat szeretnél a mosás végén.

Hagyd pihenni a mosógépet!

Megértjük, ha hamar le akarod tudni a mosást, ezért egymás után indítod el a hosszabbnál hosszabb programokat, de nem biztos, hogy azt az eredményt kapod a 3., 4. mosás végén, mint amire számítottál. A mosógépnek is szüksége van egy kis szusszanásra, hogy hatékonyan mosson, ezért, ha sok a mosnivaló, inkább oszd le napokra a mosást, vagy ugorj le egy önkiszolgáló mosodába, ahol annyit moshatsz, amennyit nem szégyellsz!

Zsebek, gombok, cipzárak, kapcsok

Mielőtt bepakolod a gépbe a ruháidat, nézd végig a zsebeket, dobd ki az alattomosan megbújó papír zsebkendőket, máskülönben kezdheted majd elölről a mosást. A cipzáras ruhákon húzd fel a cipzárt, hogy ne sértsék fel mosás közben a többi ruhát, a gombos darabokat pedig gombold össze, hogy utána ne varrással kelljen töltened az idődet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top