Trend

Ételek, amik megváltoztatják a bőr színét

Nemcsak a ruhák terén kedveled a szép színeket, hanem a bőröd tónusában is a tökéletességre törekszel? Megmutatjuk, milyen ételek befolyásolhatják a bőrszínedet.

Nemzetközi felmérések szerint egyes gyümölcsök és zöldségek – komolyabb mennyiségben fogyasztva őket – nemcsak a bőrszínünket befolyásolják, hanem szebbé, vonzóbbá is varázsolják azt. Skót kutatók vizsgálatok során megfigyelték, hogy 6 hetes tesztidőszak mellett jelentősen javult az alanyok bőrszíne, pirospozsgásabbak, élettel telibbek lettek. Amennyiben mi is hasonlóan természetes úton szeretnénk előnyösebb színben feltűnni, érdemes kicsit átrendezni étrendünket, és előtérbe helyezni ezeket a “nyers és egészséges kozmetikumokat”.

Ételek, amelyek megváltoztatják a bőr színét

A sárgás, aranyló bőrtónust általában az egészséggel, vitalitással azonosítjuk, ami a napfény hatására képződő melanin mellett az ételekben fellelhető keratinnak köszönhetően alakul ki. A vonzó, barna bőr egyik leghatásosabb asztali receptje a sárgarépa, de a piros és narancssárga gyümölcsök, valamint zöldségek jelentős része is elősegíti a barnulást.

Sápadt bőr ellen ugyancsak védekezhetünk egy gondos, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrenddel. A fényes, kisimult arcért a spenóttal is sokat tehetünk, de ha kúraszerűen ennénk arcszínszépítő ételeket, akkor a listára mindenképp vegyük fel a brokkolit, pirospaprikát, sárgarépát és a tököt. A bőr színén, tónusán ugyancsak sokat javít a paradicsom, ahogyan a kínai és kelkáposzta is.

A gyümölcsök közül a sárgadinnye, a sárgabarack, a szilva és a grépfrút a jó választás, de ha vérbőséget, pirospozsgásságot szeretnénk étrendünkkel elérni arcbőrünkön, akkor fogyasszunk almát, áfonyát vagy cseresznyét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top