Trend

Varázsolj magadnak érzéki szájat – az ajakfestés trükkjei

Igazán érzéki szájat festeni nem könnyű dolog, de ha az alábbi lépéseket megfogadod, a te ajkaid is dúsabbak, érzékibbek lesznek!

Egyáltalán nem bonyolultak, mégis igen látványos eredményt hoznak az alábbi trükkök, amikor ajakfestésre kerül a sor. 

Varázsolj magadnak érzéki szájat – az ajakfestés trükkjei

Puhíts, lágyíts! 

Alapozásként meleg vizes kendővel nedvesítsd meg az ajkaidat, majd egy kevés hidratáló krémmel kend be őket. Végül vigyél fel egy kis ajaklágyító balzsamot vagy olajat is.

Rajzold meg az ajkaid körvonalát

A rúzsoddal megegyező vagy semleges színű kontúrceruzával rajzold meg az ajkaid szélét (az sem baj, ha egy árnyalattal sötétebb a ceruza színe, ez ugyanis nagyobb, teltebb ajkak hatását kelti. Ha még tovább szeretnéd fokozni ezt a hatást, akkor egy leheletnyivel a száj természetes kontúrján túl rajzold meg ezt a vonalat, ám ezzel a praktikával nagyon óvatosan bánj, mert ha túl szélesre veszed a kontúrt, az rendkívül kellemetlen, ízléstelen látványt eredményez). A mozdulatot a száj sarkaitól indítsd, és rajzolás közben tartsd bezárva az ajkaid – ilyenkor ugyanis jobban kirajzolódnak a száj körvonalai, és könnyebben tudod követni a ceruzával.  Az is jó megoldás, ha először a száj sarkait, alsó és felső csúcspontjait rajzolod meg gondosan, majd ezeket összekötöd egy határozott vonallal. 

Kontúrtrükkök

A felső ajak kis beugró részét – amit Cupido-saroknak is neveznek néha – meredekebb vagy lágyabb ívűvé teheted, nagyíthatod vagy kisebbítheted is aszerint, hogy milyen kontúrt adsz neki. Ezzel alapjaiban változtathatod meg a szád és az arcod karakterét – például a mély, éles bevágás veszélyessé, a lekerekített, lágy Cupido-sarok megközelíthetővé és barátságossá teszi a vonásaid. A kontúr egyébként a szép ajkak “lelke”, és a különféle színekkel rendkívül változatos hatást lehet elérni: próbálj ki egyszer például egy vérvörös ajakfesték mellé egy aranyló kontúrt – elképesztően szexi és menő festés ez egy szombat esti buliba. 

Varázsolj magadnak érzéki szájat – az ajakfestés trükkjei

Játék a színekkel

Vidd fel az ajkaidra a választott színt rúzzsal vagy szájfestő ecsettel. Ez utóbbival precízebben lehet színezni az ajkakat, és egyenletesebben vihető fel a festékréteg. Ennél a mozzanatnál is be lehet vetni egy trükköt: ha az ajkak teltségét szeretnéd fokozni, akkor úgy fest meg a szád, hogy a belső része világosabb, az ajkak széle pedig sötétebb legyen. Nagyon kevés árnyalatbeli eltérés kell ehhez, viszont látványos lesz az eredmény! Fogj egy ajakfestő ecsetet, és a rúzsod színéhez képest egy árnyalattal világosabb színnel (ki is keverhetsz ilyen színt, ha épp nincs a palettádon készen) fessed be a szád középső részét, majd utána a sötétebb rúzzsal fesd ki a maradék részt a szájkontúrig. Ettől a trükktől domborúbb, húsosabb látványt nyújtanak majd az ajkaid. Az ajkakat még dekoratívabbá teheted egyébként ezzel a két trükkel: több rétegben vidd fel az szájfestéket, a rétegek között pedig használj púdert. Ha az alsó ajkad legalsó “csücskét” fesd meg egy árnyalattal sötétebb színnel, így még teltebb lesz. A felső ajkat a Cupido-saroknál világosabb árnyalattal is megfestheted (vigyázz rá, hogy tényleg csak néhány árnyalatnyi legyen az eltérés!): ez rendkívül érzéki külsőt kölcsönöz. 

Csillogás és ragyogás 

Következő lépésként adj egy kis ragyogást az ajkaidnak! A legtöbb rúzs és szájfesték matt, ezért elnyeli a ráeső fényt, ami csökkenti az ajkak teltségét – természetesen csak optikailag. Ezt a hatást egy kis szájfénnyel tökéletesen ellensúlyozhatod, sőt ezzel még inkább kiemeled az ajkaid, és a csillogással ráirányítod a tekinteteket. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top