Trend

Így védik a terroristáktól a karácsonyi vásárokat Bécsben

Körbebarikádozzák a karácsonyi vásárokat az osztrák fővárosban, hogy ne lehessen autóval behajtani a terekre. A legnagyobb vásár már pénteken megnyit a városháza előtt.

Az osztrák főváros vezetése a Bécsi Rendőr-főkapitánysággal közösen arról döntött, hogy még a napokban a karácsonyi vásárként szolgáló tereket különféle módszerekkel elbarikádozzák, hogy kamionok még véletlenül se hajthassanak be a vásári forgatagba – írja az Origo.

A schönbrunni kastélynál már el is kezdték kitenni a masszív acélkorlátokat, olyan sűrűn, hogy egy mikrobusz se férjen át közöttük. Az áruszállítást a fegyveres őrök által felügyelt kapukon keresztül lehet megoldani.

A városháza előtt pénteken nyitó, legnagyobb bécsi karácsonyi vásár előtti teret hatalmas, álcázott szeméttároló konténerekkel veszik körül, és oda személyautóval sem lehet majd behajtani.

A Mária Terézia téri vásárnál lesz a legérdekesebb a terror elleni védekezés, pár napon belül ugyanis karácsonyi ajándékdobozokba rejtett betontömbökkel bástyázzák körül a helyszínt.

Már november elején kitiltották a nagyobb teherautókat a turisták által kedvelt terekről, és várhatóan a keresztutcák forgalmát is korlátozni fogják. Emellett a karácsonyi vásárok helyszínein legalább megduplázzák a fegyveres biztonsági őrök létszámát a terrortámadások elkerülése érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top