Trend

Mikor mi illik? – Így hordd az alkalmi táskáid

Ezerféle női táska létezik és mindegyik más-más eseményhez illik. Íme egy rövid kis kalauz az alkalmi táskák viseléséhez – erről ugyanis sok nőnek még ma is kissé zavarosak az elképzelései.

A rangos és a kevésbé csillogó társasági eseményeknek is megvan a maga ideális táskatípusa, és jót tesz az imázsunknak, ha ezeket nem keverjük folyton össze. Azt se feledjük el, hogy ha egy táska drága és elegáns, attól még egyáltalán nem biztos, hogy drága és elegáns alkalomra való. Az alábbiakban az alkalmi táskák “viselési rendjét” gyűjtöttük össze – minden más táskatípus, ami ezen a listán nem található meg az utcán, utazáskor vagy bevásárláskor hordandó.

Mikor mi illik? – Így hordd az alkalmi táskáid

 

Munkába járós táskák

Aktatáska – mint a neve is mutatja, ez a táska egy “célszerszám”, amit kifejezetten iratok és egyéb munkával kapcsolatos tárgyak hordozására terveztek. Komolyságot, hivatalosságot és elkötelezettséget sugall, ha ilyennel járunk munkába, és nem mellesleg jó ízlést is – hiszen megadjuk az alkalomnak és helynek kijáró tiszteletet vele.

Mikor mi illik? – Így hordd az alkalmi táskáid

 

Doktortáskák – Utcán is hordhatók, de igazából munkába járós darabnak találták ki őket. A doktortáskák jellegzetessége, hogy trapéz alakúak vagy pedig középen szélesednek ki, a csatjuk pedig szigorúan a táska oldalán található. Jól pakolható, méretes táskák, amik jó partnereink lesznek a munkában.

Mikor mi illik? – Így hordd az alkalmi táskáid

 

Parti és estélyi táskák

Vállra akasztható kis retikül – a legkedvesebb, legfinomabb és nem ritkán a legdrágább női táskák ezek, amik csak és kizárólag fényes bálokon és az elegáns koncerttermek csillogó kulisszái között mutatnak jól. Csábító lehet, hogy ilyen táskát vigyünk magunkra egy szombati buliba vagy egy randira, de ezeknek semmi keresnivalójuk ott. Vannak persze “lebutított” változataik is, amik hordhatók hétköznapibb alkalmakon, de szerintünk ezeken ízlésesebb és hasznosabb egy nagyobb kézitáskatáska – ezt a törékeny szépséget pedig Operaházba vigyük magunkkal.

Mikor mi illik? – Így hordd az alkalmi táskáid

 

Kapcsos retikül – a vállra akasztható kis retikül testvére, amit azonban már nem csupán a legelőkelőbb és legkülönlegesebb alkalmakra ajánlunk, hanem könnyedebb, de azért még minidig gondos megjelenést kívánó eseményekre. Például díszvacsorákra, díjátadásokra, black tie dresszkódos fogadásokra és rongyrázós koktélpartikra.

Mikor mi illik? – Így hordd az alkalmi táskáid
 

Borítéktáska – ennek a táskatípusnak is vannak elegáns és hétköznapi változatai. Alapvetően valamilyen könnyedebb társasági eseményre ajánljuk őket, például szombat esti kiruccanáshoz vagy például tárlatmegnyitókra, az elegánsabb változatait pedig olyan formálisabb, hivatalos alkalmakon mutatnak jól, mint egy munkahelyi díszvacsora. Esti városi korzózáshoz is jól mutat.

Mikor mi illik? – Így hordd az alkalmi táskáid

 

Csuklótáskák – borítéktáskák “közeli rokona” a csuklótáska, amit elsősorban mozgalmasabb bulikba ajánlunk. A kis csuklópánt éppen arra való, hogy a legőrültebb partikban se veszítsük el a táskát. Olyan helyzetekben is kiváló szolgálatot tesz, amikor mindkét kezünkre szükség van. Elegánsabb alkalmakon is jól mutatnak a díszesebb darabok.

Mikor mi illik? – Így hordd az alkalmi táskáid

 

Még több táska az NLCafén: 

 

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top