Trend

Bakancs a nőknek is kell – bakancstrendek idén télen

A nők téli cipőtárból nem hiányozhat egy pár strapabíró bakancs sem – és most nem az erdei és hegyi túrákra tervezett sportszerről beszélünk, hanem a városi "terepjárókról", amelyek beázás nélkül bírják a latyakos, havas időt, és közben jól melegítik a lábat is. Ezen a télen nem csupán hasznosnak, de csinosnak is kell lennie a bakancsodnak, ha trendi szeretnél lenni.

Ezen a télen is beköszöntenek majd azok a szürke, latyakos napok, amikor az elegáns bőrcsizma már túl kényes és túl hideg viselet lesz. Ilyenkor két okból is jó, ha ott lapul a szekrény aljában egy pár masszív, városi bakancs: egyrészt mert praktikus és időjárásálló viselet, másrészt mert kiváló kedélyjavító eszköz a mogorva télben, hiszen nem kell finomkodva tipegned az utcán, hanem gátlástalanul átgázolhatsz a hókupacokon és pocsolyákon annak biztos tudatában, hogy ez a cipődnek meg sem kottyan. Lássuk, milyen bakancsokban teheted ezt meg idén.

Utcai sportos

Alapvetően három női bakancstípust különböztethetünk meg. Ezek közül a sportos utcai változat a túrabakancsok és a magas szárú edzőcipők keveréke és téliesített változata: a megjelenésük sportos, laza, a kialakításuk rugalmas és lábhoz simuló. Természetesen magas a talpuk, a bokarész viszont rendszerint alacsony azért, hogy minél kötetlenebbül mozoghass benne. Idén a női fazonoknál a felhajtott orr-rész és a hasított bőr lesz divatban, de mi inkább mégis a trend ellen beszélünk, és velúr helyett a hagyományos bőrkivitelt választanánk – ez ugyanis jobban tisztítható télen, és a nedvességgel szemben is ellenállóbb.

Bakancs a nőknek is kell – bakancstrendek idén télen

Utcai vagány

A katonai bakancsok fazonját követi ez a stílus – egy kicsit megszelídített, nőiesített és civilizált formában. Idén nemcsak a hivatásos lázadók, hanem az “átlagosan” vagány nők is találnak majd kedvükre valót közöttük, ugyanis ezen a télen divat lesz ezeket a szigorú lábbeliket harsány, vidám színekbe öltöztetni. Szerintünk ez nagyon klassz dolog, mert a praktikusságuk és vagány szabásuk nem szenved csorbát, de enyhül az a morcosságuk, ami miatt korábban sokan nem mertek felhúzni ilyen bakancsot. Természetesen annak sem kell kétségbeesnie, aki ennek a stílusnak az autentikus vonalához ragaszkodik, hiszen a láncokkal és szegecsekkel ékesített keményvonalas bakancsok sem mentek ki a divatból.

Bakancs a nőknek is kell – bakancstrendek idén télen

Utcai elegáns

Ha kényes vagy nőies megjelenésedre még térdig érő hóban is, és még véletlenül sem szeretnél sportosnak vagy vagánynak tűnni a januári latyakban, akkor neked az elegáns bakancsokat ajánljuk. Ez egy egészséges kompromisszum a sikkes csizma és gyakorlatias bakancs között: egyszerre csinos és praktikus is. Idén az ilyen lakkbevonatú, pasztellszínű bakancsok lesznek divatban.

 

Bakancs a nőknek is kell – bakancstrendek idén télen

Még több olvasnivaló női cipőkről az NLCafén: 

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top