Trend

5 tipp sminkeléshez

A sminkelésnek ezernyi olyan műhelytitka van, amikkel szebbé varázsolhatjuk az arcunkat. Íme ezek közül öt egyszerű, de hatékony ötlet!

Ha kevés az időd, vagy nem szeretsz túl sokat babrálni a sminkeddel, de mégis szeretnél jól kinézni, akkor használd ezeket a trükköket.

1. Rajzolj keresztet a szemhéjadra

Szuper jó füstös hatást érhetsz el a szemhéj festésekor azzal a trükkel, ha kettős keresztet rajzolsz a szem külső sarkába, majd közvetlen ezután radírral szétmázolod. Még egy kis csillám a bőrre, és tiéd lesz a legszexibb, legdögösebb pillantás a partin.

5 tipp sminkeléshez

2. Használj kanalat a szemfestéshez

Egy kiskanál nyelét használd “vonalzónak”, amikor meghúzod az első vonalat a “macskaszem” festéséhez. Ezután fordítsd meg a kanalat, és használd az íves peremet a kontúr befejezéséhez.

5 tipp sminkeléshez

3. Zselésítsd a szemceruzás öngyújtóval

A nehezen rajzoló, beszáradó szemceruzád egy öngyújtó segítségével újra tökéletesen működő, puha festőszerszámmá teheted. Tartsd a ceruza hegyét a lángba pár pillanatra, majd hagyd hűlni 15 másodpercen keresztül. Ettől egészen megváltozik a ceruzabél anyaga: zselésebb, könnyen kenhető lesz, és egyenletesebb vonalakat tudsz vele húzni

5 tipp sminkeléshez

4. A szem alatti táskák ellen fess háromszöget

A szem alatti sötét karikák és táskák ellen a leghatásosabb sminktechnika, ha a csúcsával lefelé mutató hosszúkás háromszöget festesz a közvetlenül az alsó szemhéj alatti területre egy semleges színű alapozóval, és ezután kezded el a sminkelést.

5 tipp sminkeléshez

8. Melegítsd fel a szempillapödrőd a jobb hatásért

Sokkal könnyebben és szebben göndörödik majd a szempillád, ha a szempillapödrő masinát egy kicsit felhevíted. Az elv ugyanaz, mint a hajsütővasnál: a hő hatására a szempillák egyszerűbben formázhatók. Fogj egy hajszárítót, és melegítsd fel jó alaposan a szempillapödrőt, majd használd a szokásos módon. Vigyázz, hogy ne legyen annyira forró, hogy megégesse a bőröd!

5 tipp sminkeléshez

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top