Trend

Ezzel a fürdőruhával ne próbálkozz a Riviérán!

Betiltják a Cannes környéki strandokon a burkini viselését, mert az egész testet elfedő fürdőruha megzavarhatja a közrendet.

Nem akarják a Cannes-ban élők, hogy bárki is burkiniben menjen strandra, mert – ahogy azt Thierry Migoule, a város önkormányzati szolgáltatásainak a vezetője magyarázza – a kirívó ruházat a velünk háborúban álló terrorista mozgalmakra utal”.

Épp ezért új szabályt hoztak, amely szerint kitiltják a tengerpartról azokat, akik nem “a Francia Köztársaság alapelvét képező szekularizmusnak és a jó szokásoknak megfelelő fürdőruhát viselnek.

A David Lisnarp polgármester által aláírt szabályzat továbbá hangsúlyozza, hogy “a vallási hovatartozással feltűnően kérkedő strandviselet” megzavarhatja a közrendet, amit meg kell akadályozni, különösen akkor, “amikor Franciaország terrorista támadások célpontja”.

Franciaországban az utóbbi másfél évben több iszlamista indíttatású terrortámadás történt. A legutóbbi Nizzában, ahol egy tunéziai férfi mintegy nyolcvan embert gázolt halálra a francia nemzeti ünnepen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top