Trend

Így küzdj a begyulladt szőrtüszők ellen

Szinte egy nő számára sem ismeretlen begyulladt szőrtüsző. Nézzük, hogyan vehetjük fel a harcot a kellemetlen dudorok ellen!

A szőrbenövés akkor alakul ki, amikor a szőrszál a növekedés közben visszahajlik a bőrfelszín alá, a szőrtüsző felé. Ezt legtöbbször gyulladás kíséri, és jellemzően a borotválás következménye. Lássuk, mit tehetünk ellene!

Radírozz!

Akár a borotva mellett tetted le a voksodat, akár gyantázol vagy epilálsz, a begyulladt szőrtüszők kialakulását a legjobb megelőzni: radírozd a bőrödet rendszeresen, így az elhalt hámsejtek eltávolításával szabaddá teszed a szőr útját, és nem tud majd visszafordulni. Használhatsz fürdés közben mézzel elkevert barna cukrot, luffa szivacsot, vagy direkt, a bőr radírozására kifejlesztett terméket, a lényeg az, hogy kíméletesen, de alaposan eltávolítsd az elhalt bőrréteget.

Így küzdj a begyulladt szőrtüszők ellen

Puhíts olajjal!

Kisebb az esély a szőrbenövésre, ha a szőrtelenítés előtt olajat használsz! Kenj egy kevés testápoló olajat a bőrödre, de ha nincs, az olívaolaj is ugyanolyan jó. Hagyd hatni kb. 10 percet, hogy a bőrödet felpuhítsa, majd mosd le és töröld szárazra a bőrödet. Ha olajat használsz, a bőröd lágyabb lesz, és kisebb az esély arra, hogy kialakul a szőrbenövés. Arra azonban ügyelj, hogy az epilálásnak tökéletesen zsírmentes és száraz bőrfelülettel állj neki!

Kerüld el a fertőzést!

Hogy a bakteriális gyulladást megelőzd, használj antibakteriális bőrápoló szereket! De nem szükséges kidobni a már meglévő testápolódat: a boltokban kapható termékekhez hasonló hatást érhetsz el, ha a testápolódba 1-2 csepp teafa- vagy levendulaolajat cseppentesz, és bekened a bőröd szőrtelenítés után. Az alkoholtartalmú kencéket kerüljük, mert irritálják, kiszárítják a bőrt, így az könnyebben begyulladhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top