Trend

Gyakran ismételt kérdések a szőrtelenítésről – Íme, a válaszok!

Tényleg több lesz a szőrszál? Vagy épp ellenkezőleg: kevesebb? Árt vagy használ a borotva? Vagy jobb az epilátor? Lássuk a válaszokat!

Ahány nő, annyi szőrtelenítési szokás. Az egyik gyors, de nem a legkíméletesebb, a másik tartós, de egy kicsit időigényesebb. Van, aki egyetlen szőrtelenítési eljárás mellett tette le a voksát, van, aki váltogatja. Szerinted melyik a legjobb?

Ha szőrtelenítek, több és erősebb szőr nő a régi helyére?

Nem, de az tény, hogy igazán tartós és a bőrt a legkevésbé irritáló megoldás az epilálás. Ha borotvát használsz, akkor a bőr hámrétege megvastagodhat, így ha nem fordítasz kellő figyelmet a bőrradírozásra és a bőrápolásra, megjelenhetnek az apró fekete pöttyök, szőrbenövések, amelyektől valóban úgy néz ki majd a bőröd, mintha a szőrszálak erősebbek lennének.

Gyakran ismételt kérdések a szőrtelenítésről – Íme, a válaszok!

Mindig rohanok, baj, ha borotvát használok?

Nem baj, ha a bőröd ápolására dupla annyi időt fordítasz, mint epilálásnál! Lehet, úgy érzed, hogy a borotválással időt spórolsz magadnak, azonban ha a napi 5-10 percet összeszámolod, akkor már két hét alatt több időt töltesz borotválkozással, mint amennyi idő az epilálás egy hónapban! Ráadásul a bőröd nem felejt, így ha nem szánsz a bőrápolásra legalább annyi időt naponta, mint amennyi ideig borotválkozol, akkor a bőr hamar megsínyli a napi nyúzást.

Melyik szőrtelenítési módszer a legtartósabb?

A borotvát naponta kell használnod, ha makulátlan eredményt szeretnél. A szőrtelenítő krém is csak pár napig garantálja a simaságot. A leghatékonyabb a gyanta és az epilálás. Ha nincs időd kozmetikushoz menni, vagy nem akarsz otthon pepecselni a gyantával, és a bőrödet sem akarod felesleges irritációnak kitenni, akkor válaszd az epilálást! Ráadásul most már nemcsak száraz, hanem vizes epiláláshoz való készülékek közül is választhatsz, az irritációt a minimálisra csökkentve.

Kevesebb lesz a szőröm, ha epilálok?

Igen. Akár a gyanta, akár az epilálás mellett teszed le a voksodat, biztos lehetsz benne, hogy kevesebb szőrszál fog visszanőni. Ez annak köszönhető, hogy a szőrszálakat a gyökerüknél fogva távolítod el, és a szőrtüsző csak bizonyos szintig és ideig képes csak regenerálódni, tehát egy idő után elhal. Természetesen nem egy-két szőrtelenítés után, de a rendszeres epilálás következtében bizonyítottan kevesebb szőrszállal kell majd megküzdened.

Fáj az epilálás?

Ha még soha nem epiláltál, akkor az első alkalommal egy kicsit kellemetlen lehet, azonban a bőr gyorsan hozzászokik az érzéshez. Ma már nem kell attól tartanod, hogy kínszenvedés lesz az epilálás, sokféle epilátor közül választhatsz: léteznek masszírozó görgőkkel ellátott változatok, amelyek ellazítják a bőrödet, vannak hűsítő levegőt fújó modellek, de ami a legjobb: már kádban, víz alatt használható epilátort is beszerezhetsz, ezzel a kényelmet a maximális szintre emelve!

 

Még több szőrtelenítés az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top