Trend

Hasznos tippek epiláláshoz – A macera a múlté!

Ha tartós megoldásra vágysz, de megalkudni sem szeretnél, akkor epilálj!

A borotva ugyan gyors, de azon kívül, hogy a bőrödnek nem teszel vele jót, az eredmény is csak egyetlen napig tart. Próbáld ki az epilálást, és többet nem használsz borotvát!

Végezd az epilálást este!

Akár a száraz epilálás, akár a vizes epilálás mellett döntesz, ajánlatos este végezned a szőrtelenítést, hogy bőröd reggelre regenerálódhasson. Engedj a kádba meleg, de nem forró vizet, hagyj magadnak egy kis időt az ellazulásra a fárasztó nap után. A meleg víz endorfinokat szabadít fel a szervezetedben, aminek következtében kevésbé leszel érzékeny a fájdalomra. Ha vízben használható epilátorod van, akkor a kényelmes kádban ücsörgést sem kell megszakítanod, így puha és sima bőrrel szállhatsz majd ki a kádból!

Hasznos tippek epiláláshoz – A macera a múlté!

Készítsd fel a bőrödet!

A kádba tegyél egy kis tengeri sót, vagy ha zuhanyozol, radírozd át a bőrödet, hogy felpuhítsd és eltávolítsd az elhalt hámsejteket. A bőrradírozást érdemes előző este elvégezned, hogy bőrödet ne tedd ki túlzott irritációnak egy napon belül. Ha száraz epilátort használsz, ügyelj arra, hogy a bőröd száraz legyen, és használj zsírmentesítő törlőkendőt. Ma már beszerezhetsz direkt az epilálást előkészítő, hűsítő, tisztító törlőkendőket, amelyeknek még az illata is kellemes.

Epilálj helyesen!

Mielőtt nekilátnál az epilálásnak, a szőrszálakat a növekedésükkel ellentétes irányban dörzsöld végig. Ugyan a legújabb epilátorok már a bőrhöz simuló, apró szőrszálakat is képesek megemelni, de ezzel a mozdulattal csak rásegíthetsz a még tökéletesebb eredmény eléréséhez. Az epilátort mindig felfelé irányuló mozdulatokkal, illetve a szőr növekedésével ellentétes irányban használd! Fontos, hogy a hónalj- és bikinivonalra az érzékeny bőrfelületeknek megfelelő adaptereket használd!

 

Még több szép láb az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top